Bodosport.ro

Abonare newsletter
FashionAgenda.ro
Ce va atrage la un oras pe care nu l-ati vizitat?
 

Utilizatori online

Avem 134 vizitatori online
Orasele lumii
De ce sunt femeile nemultumite de corpul lor?

De-ce-sunt-femeile-nemultumite-de-corpul-lor Este evident faptul ca intr-o lume in care imaginea oamenilor a ajuns sa conteze incredibil de mult, fiecare persoana isi doreste sa aiba un corp de invidiat, dar si o tinuta care sa ii scoata in evidenta de fiecare data.

Cu siguranta in ceea ce priveste tinuta nu ar trebui nimeni sa isi faca griji, pentru ca sa alegi o tinuta care sa te scoata in evidenta nu este deloc un lucru greu.

Ceea ce se va dovedi a fi dificil insa, fara doar si poate este modelarea corpului, pentru ca aceasta poate sa fie pentru multa lume o misiune imposibila.

Pentru barbati, pare sa fie totul mai usor, pentru ca daca aleg sa aibe o alimentatie sanatoasa si corecta, si se antreneaza intens la sala, cu siguranta rezultatele vor fi cele dorite. In caz contrar au si ei posibilitatea de a trisa, si anume de a incerca sa isi sculpteze corpul folosind suplimente de tot felul.
Citeşte mai mult...
 
O alegere inteleapta- filtrul separator de namol Sentinel!

O-alegere-inteleapta-filtrul-separator-de-namol-Sentinel Apa recirculata in interiorul unei centrale termice este de cele mai multe ori motivul pentru care se defecteaza instalatiile aferente centralelor termice.

Protectia centralei termice este foarte importanta din acest punct de vedere, drept pentru care utilizarea unui filtru separator de namol Sentinel reprezinta o adevarata gura de aer pentru aceste dispozitive, datorita noii si inovativei tehnologii Quadra Cyclone.

Si cum stim ca investitia intr-o centrala termica de calitate presupune si un oarecare efort financiar, filtrul de apa despre care vom vorbi este mai mult decat accesibil oricui.
Citeşte mai mult...
 
De ce e important sa stim engleza?

De-ce-important-sa-stim-engleza Probabil ca ati observat deja ca exista o oferta vasta de cursuri engleza copii si asta pentru ca aceasta limba este considerata tot mai importanta de toata lumea.

Importanta limbii engleze nu poate sa fie trecuta cu vederea in aceasta lume interconectata si globalizata. Pentru milioanele de imigranti care calatoresc in jurul lumii  din tari care nu sunt vorbitoare de limba engleza, a invata sa comunice in engleza este important pentru a se integra si pentru a reusi sa se descurce in tarile unde nativii sunt vorbitori de limba engleza. A invata engleza bine poate crea nenumarate oportunitati pe pietele itnernationale si in diverse regiuni.

Citeşte mai mult...
 
Haga - Orasul pacii

Mauritshuis Haga este resedinta regala si guvernamentala a Olandei, are o istorie interesanta si o multime de muzee, strazi, zone protejate si obiective de interes national de vizitat. In plus, acest oras cu o populatie de aproape jumatate de milion de locuitori este si o excelenta destinatie pentru shopping.

Numele oficial al orasului Haga este "s-Gravenhage" care inseamna "ocolul contelui". Acesta se refera la inceputurile asezarii, care a fost initial resedinta de vanatoare a contilor olandezi. Haga este sediul guvernului olandez insa nu si capitala Olandei, rol desemnat comunei Amsterdam. In Olanda nu se face distinctie intre oras si  sat, de aceea orasele Olandei sunt azi comune.

In Haga ( in olandeza Den Haag) locuieste familia regala, aici se afla sediul guvernului-camerelor superioare (Eerste Kamer) si inferioare (Tweede Kamer), al parlamentului (Staten-Generaal), al curtii de Justitie(Hoge Raad der Nederlanden), Consiliul de Stat (Raad van State) si a multor ambasade, cu alte cuvinte Haga este centrul administrativ si politic al tarii.
Citeşte mai mult...
 
Cluj-Napoca-Cetatea orasului medieval

cluj-national-theatre

Cluj Napoca a fost numit "cetatea orasului medieval", un centru istoric renumit pentru monumentele sale care atesta vechimea si continuitatea poporului roman pe aceste meleaguri. Are o populatie de 306003 de locuitori iar prima lui atestare documentara a fost facuta in timpul razboaielor romane [107-108] cu numele "Napuca".

Orasul a fost intemeiat si a devenit asezare urbana in timpul imparatului Hadrian, in anul 124 d HR., dar dupa retragerea romana, in anul 271 d. Hr, viata urbana de altadata avea sa inceteze.

La sfarsitul secolului al 17-lea, Clujul intra sub dominatie austriaca, apoi devine capitala Transilvaniei. In 1848 este si un important centru revolutionar. Abia in 1974, numele este schimbat oficial in Cluj Napoca.

In ziua de azi Clujul este considerat a fi un centru important economic si cultural.

Citeşte mai mult...
 
Atena- orasul zeilor
Orasele lumii

atena Atena este capitala Greciei si cel mai mare oras al tarii, aflata in partea de sud- est a acesteia, avand de-a lungul timpului o evolutie glorioasa, mai ales in Grecia Antica si fiind locuita inca din Epoca Bronzului.
Acropola din Atena este inscrisa in patrimoniu cultural mondial UNESCO incepand din anul 1987. Orasul domina viata economica, culturala, politica din Grecia.

Numele original era „ Athenai”, pluralul Athene, de la numele zeitei in dialectul local. Se afla pe colina Attica, fiind inconjurata de muntii Parnis, Aegaleo, Pendeli si Hymettos( Immittos), fiind scaldata de raurile Kifisos in partea de vest si Iiisos in partea de est care trec prin oras. Clima este de tip mediteraneean, cu maxime intre 29 gradeC si 30 gradeC, iar minimele intre 200 gradeC si 22 gradeC vara, iar iarna intre 7grade C si 15 gradeC.
Citeşte mai mult...
 
Tokyo-capitala estului
Orasele lumii

tokyo Tokio (sau literal capitala de est) este capitala Japoniei si cel mai mare oras al acesteia, cu 12.064.101 locuitori (2002), aproximativ 10% din populatia tarii. Orasul se situeaza în partea de mijloc a insulei principale a arhipelagului japonez, Honshu. Aici se afla sediul Guvernului Japoniei si resedinta împaratului. Tot numele Tokio este dat si uneia dintre cele 47 de prefecturi ale Japoniei, cuprinzând orasul Tokio, câteva zone învecinate si o serie de insule de la sudul orasului.

În zona metropolitana a orasului, cea mai mare din lume, locuiesc aproximativ 30.000.000 oameni. Orasul se întinde pe o suprafata de 2187 km².

Tokio polarizeaza ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigura 27% din puterea industriala a tarii. Cartierul general al afacerilor comerciale, în mare parte asemanator celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor banci si al marilor societati comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.

Citeşte mai mult...
 
Venetia-orasul lagunelor PDF Imprimare Email
Orasele lumii

venetia, carnaval Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite. Principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului. De-alungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negutatori venetieni.
Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei - Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant'Erasmo sau Pellestrina.
Venetia este un oras situat in nordul Italiei pe o suprafata de 412 km patrati si are o populatie de 271.000 locuitori. Orasul are 122 insule mici de-a lungul lagunei venetiene la marea Adriatica. Este cel mai romantic oras al tarii practic intreg orasul fiind asezat pe apa. In Venetia exista 170 de canale si peste 400 de poduri dintre care cel mai cunoscut este Podul suspinelor (Ponte dei sospiri). Cea mai mare parte a cladirilor au fost construite intre sec-le 12-si 16.
Citeşte mai mult...
 
Istanbul-orasul celor sapte coline PDF Imprimare Email
Orasele lumii

Istanbul-orasul celor sapte coline Istanbulul este considerat a fi un leagan al mai multor civilizatii ce s-au perindat pe teritoriul istoric al orasului de altadata. El este singurul oras din lume ce se întinde pe malurile a doua continente, Europa si Asia, având o populatie de 11.008.790 de locuitori. Orasul a fost întemeiat de împaratul roman, Constantin cel Mare, pe locul fostei colonii grecesti, Bizant.

Sub numele de Constantinopol, orasul a servit drept capitala a Imperiului Bizantin, pentru mai bine de un mileniu. În 1453, a fost cucerit de turci, iar ulterior, a devenit capitala a Imperiului Otoman. Abia la 28 martie 1930, numele oficial al orasului a devenit Istanbul.

Orasul vechi se afla pe malul strâmtorii Bosfor, care separa Europa de Asia si Marea Neagra de Marea Marmara. În ziua de azi, orasul este mult mai mare si acopera atât partea europeana, cât si cea asiatica. Desi nu mai este capitala Turciei, Istanbulul are o pozitie majora în economia si cultura tarii, fiind cel mai important centru de comert international al Turciei.

Daca e sa vorbim despre numarul de locuitori înregistrati în acest oras, atunci acesta a fost dintotdeauna unul instabil, deoarece pozitia geografica pe care o ocupa Istanbulul permite acestui oras sa aibao populatie în jur de 17 milioane de locuitori, dar niciodata nu s-a facut publica o cifra exacta a numarului de locuitori. Un alt factor care influenteaza numarul de locuitori este afluxul anual enorm de turisti, care viziteaza Istanbulul indiferent de sezon.

Citeşte mai mult...
 


More Info