Frumusețea istorică a „orașului de pe două continente” - Top 5 atracții turistice istorice din Istanbul

Frumusețea istorică a „orașului de pe două continente” – Top 5 atracții turistice istorice din Istanbul

0 Shares
0
0
0

Imagine de rawpixel.com pe Freepik.com

Istanbul, un oraș ce străbate granițele dintre Europa și Asia, fascinează cu o istorie bogată și o combinație unică de culturi. Acest oraș emană o energie vibrantă, îmbinând trecutul glorios al Imperiului Otoman cu modernitatea cosmopolită a zilelor noastre. Motiv pentru care, atunci când pășești pe străzile sale pline de culoare și istorie, vei fi întâmpinat de o panoramă uimitoare de atracții turistice care te transportă într-o călătorie în timp. 

Cunoscut și sub numele de „Orașul de pe două continente”, Istanbulul oferă o gamă vastă de atracții turistice, fiecare răspândind povești fascinante și o frumusețe arhitecturală care îți vor lua respirația. De aceea, dacă visezi să descoperi secretele istorice ale acestui oraș plin de mister, mergi într-un city break în Istanbul cu Veltravel, platformă care te ajută să combini biletul de avion cu o cazare potrivită pentru tine, pentru a te asigura că ai parte de o escapadă pe cinste.

Iată ce ar trebui să incluzi în itinerarul tău pentru a te bucura de o experiență completă

  • Hagia Sophia

O bijuterie arhitecturală, care servește drept mărturie a istoriei bogate a Istanbulului. Aceasta a fost construită inițial ca biserică în secolul al VI-lea, transformată în moschee în timpul Imperiului Otoman, a devenit muzeu în 1935 și în cele din urmă a fost reconvertită în moschee. Cu celebrele domuri imense și mozaicurile sale impresionante, Hagia Sophia reprezintă o destinație obligatorie pentru iubitorii de istorie și arhitectură.

  • Palatul Topkapi

Fostul centru administrativ și rezidențial al sultanilor otomani este o altă comoară istorică din Istanbul. Înconjurat de grădini luxuriante și cu vedere la Strâmtoarea Bosfor, palatul oferă vizitatorilor o incursiune captivantă în lumea imperială otomană. De asemenea, expozițiile sale prezintă comori regale, bijuterii, artefacte religioase și o colecție impresionantă de haine și arme.

  • Moscheea Albastră (Sultan Ahmed)

Cunoscută și sub numele de Moscheea Sultan Ahmed, această clădire se remarcă prin domurile sale impresionante și fațada sa decorată cu plăci de ceramică albastre. Construită în secolul al XVII-lea, această moschee este una dintre cele mai impresionante și mai mari din Istanbul. Interiorul său încântător este decorat cu mozaicuri albastre și roșii, iar curtea sa este un loc liniștit, potrivit pentru meditație și relaxare.

  • Cisterna Basilica

Sub pământul Istanbulului se află o minunată capodoperă arhitectonică, numită Cisterna Basilica. Aceasta a fost construită în secolul al VI-lea și a fost folosită pentru aprovizionarea cu apă a Palatului Topkapi și a altor clădiri din apropiere. În plus, turiștii care o vizitează au oportunitatea de a admira pădurea sa de coloane și se pot bucura de atmosfera misterioasă creată de lumina difuză care străbate această locație subterană.

  • Zidurile Theodosiei

În cele din urmă, pentru a avea parte de o incursiune în istoria defensivă a Istanbulului, nu poți rata Zidurile Theodosiei. Prezente încă din secolul al V-lea cu scopul de a apăra orașul, aceste ziduri impresionante sunt considerate un simbol al perseverenței și forței. Mai mult decât atât, plimbarea de-a lungul zidurilor oferă priveliști panoramice ale orașului și ale Mării Marmara, aspect care le conferă vizitatorilor o senzație unică de legătură cu trecutul tumultuos al Istanbulului.

În concluzie, Istanbul nu este doar un oraș, ci o poveste vie a intersectării dintre Orient și Occident, unde fiecare stradă, fiecare clădire și fiecare atracție turistică emană un farmec unic. În plus, includerea acestei destinații pe lista ta de călătorii îți oferă șansa de a te lăsa purtat de magia unui oraș care a fost martor la epoci glorioase și care continuă să creeze călătorii fascinante și autentice prin pagini vii de istorie și cultură.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like