Tratarea si intretinerea apei din piscina

Tratarea si intretinerea apei din piscina

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, cu siguranta pe timpul verii iti doresti sa beneficiezi de cele mai bune solutii pentru a te relaxa si pentru a te racori totodata.

Ei bine, o solutie indicata in aceasta situatie este aceea de a apela la serviciile unei echipe de specialisti care sa iti construiasca o piscina.

In functie de suprafata curtii, un functie de bugetul pe care il ai la dispozitie dar si in functie de alte aspecte, specialistii iti vor putea propune diferite tipuri de piscine.

Pana la urma insa nu conteaza atat de mult daca ai o piscina ovala, sau daca ai o piscina patrata ori o piscina in alta forma, asa cum nu conteaza daca ai o piscine din fibra de sticla, o piscina din beton sau o piscina din panouri metalice, ci este important sa ai o piscina acasa unde sa te racoresti.

Atunci cand alegi sa iti construiesti o piscina in curte insa trebuie sa tii cont ca trebuie sa te ocupi apoi si de tratarea si intretinerea apei din piscina, asa ca trebuie sa cauti mereu cele mai bune produse pentru tratarea apei din piscina.

Ei bine, atunci cand ai o piscina in curte trebuie sa tii cont de valorile ideale pentru parametrii apei din piscina: Ph: 7,2 – 7,4(maxim 7.8)

– Clor liber (CL f): 0.5-3 mg/l

– Clor combinat: maxim 0.5

– Alcalinitate (TA)-80-120 mg/l CaCO3 (maxim 180)

– Duritate: 5-10 d H

– Acid cianuric (CYS)- ideal 30-50 ppm (maxim 100-150).

PH-ul este o scala de la 0 la 14 care are rolul de a masura aciditatea sau alcalinitatea unei solutii, asa ca acest aspect trebuie sa il cunosti neaparat atunci cand iti doresti o piscina in curte.

Apoi trebuie sa cunosti faptul ca atunci cand vine vorba despre clorul liber el este cel care are rolul de a actiona precum un dezinfectant, pentru ca el distruge microorganismele si bacteriile.

Atunci cand discutam despre clorul combinat trebuie mentionat faptul ca acesta este clorul total – clorul liber.

Clorul combinat este eimportant sa fie mentinut la valori cat se poate de mici. In cazul in care cantitatea de clor combinat din piscina este mai mare de 0.5, trebuie superclorinata apa si reimprospatata pentru ca in acest caz se formeaza cloraminele care au un miros intepator de clor si neplacut, si care sunt o sursa mare de infectie.

Alcalinitatele sunt cele care mentin balanta intre reactiile chimice din apa, iar pentru a scadea alcalinitatea este indicat sa folosesti PH minus granulat.

Acidul cianuric este cel care are rolul de a stabiliza clorul insa el se acumuleaza in apa si este daunator pentru piele dat fiind faptul ca el consuma clorul liber. Aici este important de mentionat faptul ca in cazul tratarii cu clor lichid nu se acumuleaza acid cianuric.

Duritatea apei este un alt aspect care trebuie luat in calcul, iar ea este data de continutul de fier, magneziu, calciu si alte minerale din apa. Daca se mentine la mai mult de 10 grade germane (D H), se vor efectua depuneri inestetice pe peretii bazinului iar filtrele se vor colmata si va fi nevoie de consumul unor cantitati mar de dezinfectanti pentru apa.

0 Shares
You May Also Like