Repatriere decedati din Spania

Repatriere decedati din Spania

0 Shares
0
0
0

In ultimele trei decenii, o multime de cetateni romani au plecat la munca in Spania, iar drept dovada stau comunitatile de romani din diferite zone ale Spaniei.

Este si firesc faptul ca romanii au ales sa plece la munca in Spania, in conditiile in care salariile din Spania sunt mult mai mari decat salariile din Romania, iar nivelul de trai din Spania este mult superior nivelului de trai din Romania.

Foarte multi dintre cei care au plecat la munca in Spania au reusit sa se realizeze, asa ca fie au inceput o afacere acolo, fie s-au intors in tara si cu banii castigati acolo si-au deschis una sau mai multe afaceri in Romania.

Din pacate insa, exista si multe cazuri de cetateni romani care au plecat la munca in Spania si care si-au pierdut viata acolo. Unii s-au imbolnavit si si-au pierdut zilele acolo datorita bolii, altii au suferit accidente de munca, altii au murit in accidente rutiere.

Cert este faptul ca foarte multi cetateni romani au murit in Spania odata cu trecerea timpului, iar pentru familiile lor aflarea vestii a fost un adevarat soc, un adevarat cosmar.

La cat de multi cetateni romani se afla inca in Spania, cu siguranta multi isi vor mai gasi sfarsitul acolo, asa ca este important ca toti cei care vor fi nevoiti sa isi repatrieze decedatii din Spania, sa cunoasca anumite detalii.

Cei care au nevoie de servicii de repatriere decedati, trebuie sa acceseze rapid Repatriere-Romania.ro pentru a gasi cea mai buna solutie in privinta repatrierii.

Cei care vor accesa site-ul respectiv vor intra in contact cu una dintre ele mai renumite firme din Romania in ceea ce priveste transportul persoanelor decedate. Firma respectiva se va putea ocupa fie doar de transportul persoanelor decedate, fie se va putea ocupa si de obtinerea documentelor necesare repatrierii corpurilor neinsufletite ale cetatenilor romani.

In cazul in care familiile celor decedati isi doresc sa isi ingroape acasa persoanele dragi decedate in Spania, vor trebui sa plateasca transportul funerar international, dar vor trebui sa plateasca si pentru obtinerea pasaportului mortuar.

Pentru obtinerea pasaportului mortuar trebuie documentul de identitate in original al persoanei decedate. Apoi este nevoie de un certificat de deces eliberat de catre Registrul Civil spaniol model plurilingue.

Apoi este nevoie de certificatul medical de deces in cazul in care decesul s-a petrecut in spital, sau este nevoie de autorizatia judecatoreasca de repatriere a cadavrului, daca moartea a fost una violenta, sau s-a petrecut la domiciliu ori in locuri publice.

Deasemenea este necesar actul de imbalsamare pentru a se obtine pasaportul mortuar, la fel ca si autorizatia de inhumare data de judecatorie, dar si autorizatia de transport data de autoritatile sanitare spaniole este necesara, plus itinerariul sicriului.

Ei bine, toate aceste documente sunt extrem de importante, pentru ca fara ele nu se poate obtine pasaportul mortuar, iar fara pasaportul mortuar decedatul nu poate sa fie repatriat in Romania.

In cazul in care familia nu dispune de banii necesari pentru repatriere, persoana decedata poate fi ingropata  sau incinerata de catre autoritatile spaniole, pe banii lor.

0 Shares
You May Also Like