Chiar dacă ai făcut-o sau nu, săritul dintr-o aeronavă aflată pe la 3000 de metri deasupra solului, cu siguranță pare a fi o experiență emoționantă. Dar, declanșarea emoțiilor nu este singurul efect pe care îl poate avea practicarea acestui sport extrem asupra corpului.
Această activitate distractivă poate fi un prilej extraordinar pentru a scăpa de realitate pentru câteva minute bune, ajută la arderea caloriilor și poate fi, de asemenea, un bun calmant pentru stres.
Dacă încă nu ai încercat această experiență și îți dorești să o faci, hai în vacanță la Brașov și ai posibilitatea să testezi acest sport. Poți să îți iei câteva zile de vacanță și să vii să explorezi frumusețile orașului atât de la înălțime cât și de la sol. Iar dacă la sfârșitul zilei îți dorești să ai parte de relaxare ca la SPA ce zici de varianta unui apartament cu jacuzzi in Brasov.
Te poți bucura de priveliștea montană chiar de pe balconul apartamentului tău unde se află un jacuzzi gata să te ajute să te destinzi după o zi plină de aventuri.
Dacă încă nu te-am convins, iată câteva argumente care ar putea să îți schimbe percepția asupra acestei experiențe:
1.Parașutismul ameliorează stresul
Conform unor cercetări recente, încercarea activităților cu risc ridicat este chiar benefică pentru specia umană. Avantajul parașutismului este că te face să te concentrezi exact pe ceea ce faci, golindu-ți mintea de grijile și supărările acumulate de-a lungul timpului. Această activitate intensă te ajută să îți îmbunătățești concentrarea pe un anumit lucru și să te detașezi de restul gândurilor nesemnificative.
2.Îmbunătățește aspectul fizic.
Să practici parașutismul necesită să ai ceva forță. Odată ajuns în aer plutești o vreme după care trebuie să eliberezi parașuta, iar controlul acesteia necesită multă forță în brațe. În concluzie, pe lângă o priveliște de vis și o experiență grozavă te alegi și cu mușchii tonifiați.
În plus, datorită valului imens de adrenalină eliberat de corp pe tot parcursul activității, acest sport poate arde o mulțime de calorii. Potrivit cercetărilor, parașutismul arde 230 de calorii pe oră pentru o persoană de greutate medie(70 kg).
3.O nouă perspectivă asupra vieții
Provocarea de a-ți asuma riscuri și de a încerca lucruri noi este modul în care înveți ceva nou în fiecare zi. Când faci „marele salt”, îți dai seama că viața nu este la fel de periculoasă și înfricoșătoare pe cât ai crede. Parașutismul îți va oferi o nouă perspectivă asupra vieții, îți va crește încrederea în propriile forțe și te va face să înțelegi că nimic nu este imposibil de realizat.
4.Te ajută să îți învingi temerile
Parașutismul este o activitate extrem de palpitantă și necesită o doză de curaj pentru a fi practicată. E suficient să sari o dată să realizezi că lucrurile aparent periculoase pot fi de fapt plăcute și chiar distractive și că tu ești mai puternic decât aveai impresia. După ce practici acest sport extrem capeți un fel de curaj care îți permite să realizezi tot ceea ce îți propui.
5.Depășește-ți limitele
Parașutismul este considerat un sport extrem, deoarece este o experiență foarte emoționantă, dar provocatoare. Să te arunci în gol de la trei patru mii de metrii dintr-o aeronavă poate suna chiar puțin înfricoșător pentru persoanele mai emotive și sensibile. Fiind capabil să realizezi această activitate, vei putea depăși orice alte provocări pe care viața ți le aruncă în față.
6.Beneficii pentru psihic
Descărcarea de adrenalină care are loc în timpul saltului cu parașuta contribuie la o stare generală de bine și te ajută să te simți extaziat și că trăiești viața la cote maxime. Parașutismul necesită, de asemenea, să te concentrezi și să ai control total asupra minții tale. Datorită adrenalinei, când vei ajunge la sol te vei simți foarte energic și vei conștientiza mult mai ușor tot ce se întâmplă în jurul tău.