Recomandari de aplicatii pentru copii

Recomandari de aplicatii pentru copii

0 Shares
0
0
0

Poate fi greu sa-i tii pe copii ocupati, mai ales cand nu sunt cu prietenii de joaca. Din acest motiv parintii le ofera copiilor tablete, telefoane sau alte dispozitive electronice pentru a se juca atunci cand sunt plictisiti. Totusi, in era digitalizarii poate fi dificil sa ne dam seama ce aplicatii sunt sigure si potrivite pentru copii, insa noi iti vom recomanda cele mai interesante aplicatii educative.

Parintii care au telefoane Samsung sau orice alt tip de telefon, pot folosi controlul parental, astfel incat sa ofere copiilor acces doar la aplicatiile pe care le considera potrivite pentru ei. In felul acesta, este mult mai usor ca cei mici sa se distreze pe telefoane fara sa isi streseze parintii sau fara ca acestora sa le fie teama de ceea ce pot face pe telefon.

ABCmouse

Aceasta aplicatie este favorita tuturor testerilor din institutele internationale de psihologie. ABCmouse este disponibila atat ca si aplicatie, cat si ca site web. Aceasta foloseste videoclipuri distractive, chestionare si activitati bazate pe diferite povesti. De altfel, aplicatia dispune si de o harta virtuala care prezinta traseul de invatare al copilului tau pentru a-l mentine pe mititel implicat in procesul de invatare.

Aplicatia este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 2 – 8 ani, iar costul este de 10 USD / luna, avand si o perioada de incercare gratuita.

Epic!

Epic! este o aplicatie de lectura pentru copii, care pune la dispozitie o biblioteca electronica, ce contine peste 35.000 de carti pentru copii (si include o functie read-to-me pentru cei mici care inca invata sa citeasca). Mai multi parinti sustin ca este o aplicatie grozava pe care sa o utilizezi atunci cand copiii vor sa se joace cu telefonul.

Epic! este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 2 – 12 ani, iar costul lunar este de 8 USD / luna, avand si o perioada de incercare gratuita (care dureaza o luna). De altfel, aplicatia este disponibila atat pentru iOS cat si pentru Android.

Quick Math Jr.

Copiii cred ca matematica este plictisitoare, dar aceasta aplicatie transforma numerele intr-un joc creativ si distractiv. Quick Math Jr. este o aplicatie care pune la dispozitie mititeilor 12 jocuri de matematica diferite, prezentand conceptele fundamentale de matematica. Aplicatia are o grafica unica si personaje construibile pentru a mentine copiii implicati, iar toate raspunsurile vor fi scrise de mana sau desenate pe ecran, astfel incat copiii sa poata practica si scrierea.

Aplicatia este complet gratuita, insa este disponibila doar pentru iOS. De altfel, este recomandata pentru copiii cu varste cuprinse intre 4 – 8 ani.

Stack the States 2

Aceasta aplicatie ii ajuta pe copii sa invete geografia si sa dobandeasca cunostinte generale despre diferite state din intreaga lume. Aplicatia este extrem de distractiva deoarece ofera jocuri noi odata ce copiii finalizeaza diferite nivele. Exista, de asemenea, si o versiune pentru Statele Unite ale Americii, unde cei mici pot invata harta politica a tarii.

Recomandam aplicatia copiilor care au varste de peste 10 ani. Totodata Stack the States poate fi instalata atat pe iOS cat si pe Android, iar costul este de 3 USD.

 

 

0 Shares
You May Also Like