Tipuri de aplicatii – de cate feluri sunt si ce fac?

 Tipuri de aplicatii – de cate feluri sunt si ce fac?

0 Shares
0
0
0

Cuvantul aplicatie deriva din latinescul applicatio or aplicationis care are in structura sa prefixul ad, care inseamna spre si plicare care inseamna a indoi sau a face pliuri si din sufixul care se traduce ca actiune si efect. Acesta este definit ca actiunea si efectul aplicarii sau aplicarii. Pentru a folosi aplicatii ai nevoie si de un acumulator original.

Acest termen, aplicatie, este utilizat pe scara larga in informatica, unde exista programe care au fost dezvoltate pentru fiecare utilizare specifica.

Aplicatiile sunt programe de calculator care au fost concepute ca instrumente care permit utilizatorului sa efectueze diferite locuri de munca, atat in centrele de studiu, la birou sau acasa.

O alta definitie a cuvantului aplicare este cea care are legatura cu dedicarea de a face ceva. Modul aplicat in care se desfasoara un studiu sau un comert.

In matematica, o aplicatie este corespondenta care se stabileste intre doua grupuri de elemente in asa fel incat fiecare element din setul de pornire sa fie asociat cu un element unic pentru setul de sosire. Aceste aplicatii pot fi cuprinzatoare, injectabile si, de asemenea, bijective.

Tipuri de aplicatii

Aplicatii Calculator

Acestea sunt programe de calculator care au un design care serveste ca un instrument care permite utilizatorilor sa efectueze diferite tipuri de sarcini sau locuri de munca.

Aplicatii pentru baze de date

Scopul lor este de a gestiona sau de a furniza date. Cu aceasta aplicatie puteti combina si organiza informatiile in asa fel incat sa poata fi localizate pe baza elementelor sale.

Aplicatii pentru intreprinderi

Diferite companii isi fac aplicatiile web in cloud-urile cu care reusesc sa simplifice si sa efectueze rapid gestionarea infrastructurii lor, reducandu-si costurile si crescand veniturile.

Aplicatii native

Acestea sunt facute pentru a rula pe un anumit tip de dispozitiv si sistem de operare.

Aplicatii hibride

Acestea sunt combinatii de aplicatii native plus web si sunt aplicatii care sunt utilizate foarte frecvent pentru dezvoltarea tehnologiilor si tehnologiilor geografice.

Aplicatii web

Sunt cele care ruleaza practic pe un browser web pe care il detine dispozitivul mobil. Continutul de pe un server este oferit multor altor clienti.

Aplicatii de sistem

Acestea sunt aplicatii care sunt legate de functionarea terminalului, cum ar fi compresoarele de fisiere, inregistrarea apelurilor, gestionarea mesajelor si securitatea terminalelor, printre altele.

Aplicatii Android

Android este un sistem de operare utilizat in dispozitivele mobile care are de obicei un ecran tactil. In cadrul acestui grup sunt telefoane mobile, tablete si, de asemenea, ceasuri cu aceste echipamente, televizoare si alte dispozitive pentru masini.

Aplicatii cu suport pe internet

Acestea sunt aplicatii autonome care incorporeaza servicii de internet, cum ar fi actualizari si alte ajutoare.

Aplicatii P2P

Sunt programe speciale care pot permite schimbul de fisiere diferite intre utilizatorii de Internet.

Aplicatie

Se numeste Software de aplicatie. Sunt cateva programe care sunt concepute pentru a face mai usor pentru utilizatori sa-si indeplineasca sarcinile pe computer. In cadrul acestui tip de aplicatie sunt procesoare de text, programe de prezentare, foi de calcul si sisteme de management cu baze de date, software grafic, automatizare de birou, contabilitate electronica, printre altele.

0 Shares
You May Also Like