Telefoanele Honor – care-i treaba cu ele?

0 Shares
0
0
0

Printre telefoanele reduse anul acesta de Black Friday s-au aflat si cele marca Honor, ce au beneficiat de reduceri masive. Pretul fiind unul din zona mid-range, acestea au fost cu atat mai atractive odata reduse.

Desi marca nu este una foarte cunoscuta, review-urile existente la momentul actual ar indica faptul ca aceste device-uri sunt de calitate, astfel ca ne-am decis sa aflam mai multe despre ele in randurile ce urmeaza.

De ce? Pentru a vedea daca reprezinta o alternativa viabila la marcile deja consacrate. Astfel, daca ai un Samsung sau un iPhone vechi si poate chiar stricat si oscilezi intre o reparatie precum inlocuire baterie iphone 7 plus sau achizitia unui nou telefon la pret accesibil, Honor ar putea fi o optiune binevenita.

Cel mai nou model Honor lansat in Europa este 8X. Dar ce este Honor? Este parte a brand-ului Huawei dedicata bugetelor medii sau chiar reduse. Insa si in cadrul brand-ului Huawei exista telefoane pentru buget redus. Si atunci de ce mai exista Honor?

Acestia se plaseaza fix in zona mid-range. Nu au pretentia de a face competitie modelelor de tip flagship dar nu sunt nici cel mai ieftin telefon de pe piata.

De exemplu Honor 8X are un pret mediu de aproximativ 1700 de RON si dispune de doua camere foto, un procesor decent din punct de vedere al performantei si un ecran relativ mare. Pana acum seamana cu un Huawei Mate Lite, insa fara a-i face concurenta acestuia.

Desi cele doua brand-uri se pot ajuta reciproc in multe situatii au strategii diferite. Honor este pentru publicul tanar, ce s-a nascut in epoca digitala si nu are puterea de cumparare ce le-ar permite sa se indrepte catre un telefon de tip flagship. Huawei are drept tinta segmentul premium sau chiar business pe alocuri, fiind in concurenta directa cu Samsung si Apple.

Care ar fi sectoarele in care se sustin reciproc? Cu siguranta expansiunea in Europa si partea de cercetare si dezvoltare. De asemenea, prin similaritatea la nivel de interfata cei doi spera ca odata cu cresterea puterii de cumparare utilizatorii sa faca in mod natural trecerea de la Honor la Huawei.

In ceea ce priveste beneficiile pentru clienti si felul in care hardware-ul este prezentat si pus in valoare, abodarea este centrata in cazul fiecaruia pe segmentul de piata pe care il vizeaza. Un client Huawei de pilda ar putea fi mai putin interesat de selfie-uri decat un client Honor.

Asta nu inseamna insa ca o camera foto buna nu ar fi un beneficiu important pentru ambele categorii de clienti. Modul in care o folosesc si deci soft-ul si optiunile sale insa vor fi cel mai probabil usor diferite in functie de nevoi.

Momentan companiile se afla in crestere in Europa si deja domina mare parte din piata telefoanelor in China astfel ca am putea spune ca cel putin pana la momentul de fata strategia adoptata pare sa dea roade. Ramane de vazut odata cu trecerea timpului daca Honor va reusi sa se impuna pe segmentul de piata avut in vedere.

0 Shares
You May Also Like