Ce este agrilul?

0 Shares
0
0
0

Oamenii care isi desfasoara activitatea in domeniul agriculturii cu siguranta stiu ce este folia de agril si la ce se foloseste aceasta.

In cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre aceasta folie, pentru ca toti cei care intentioneaza sa se apuce de agricultura, la fel ca si cei care nu sunt totusi foarte experimentati in acest domeniu de activitate, sa acumuleze cat mai multe informatii despre agril.

Inghetul fara doar si poate este un dusman de temut al culturilor agricole, incepand mai intai cu legumele si continuand pe urma cu plantele ornamentale. Pentru a le proteja, agricultorii experimentati au la dispozitie o solutie accesibila ca pret si care se poate instala foarte usor.

Solutia respectiva este agrilul, care este materialul special ce poate fi utilizat atat in camp deschis, cat si in gradina in care se cultiva legume, cat si in sere sau chiar si in solare.

Incepand cu luna noiembrie, temperaturile scad din ce in ce mai mult in timp ce vanturile sunt din ce in ce mai puternice, asa ca agricultorii trebuie sa faca in acest sens ceva pentru protejarea culturilor.

Exista situatii in care vine frigul insa in camp mai sunt culturi care au nevoie de cateva inca alte saptamani pentru a ajunge la maturitate si pentru a putea fi valorificate. Cei care se ocupa la agricultura pot sa renunte foarte usor la acest profit, lasand plantele in voia capriciilor vremii, iar astfel aleg calea cea mai simpla.

Acestia au insa si posibilitatea de a face o alegere inteligenta pentru a prelungi inca putin sezonul de gradinarit si sa isi protejeze in cel mai eficient mod culturile cu folii speciale, care le vor creste considerabil sansele de a ajunge pe piata. Aceasta posibilitate este reprezentata de catre agrilul anti – inghet.

Agrilul este un material de protectie netesut, microporos, si care este confectionat din polipropilena cu scopul de a le oferi culturilor un grad ridicat de protectie.

De mai multi ani de zile, agrilul reprezinta alegerea ideala a agricultorilor in momentul in care au de gand sa apere o diferita gama de culturi si terenuri de variatiile mari de temperatura.

Agrilul este foarte util si pentru ca protejeaza culturile si de vanturile violente din perioadele capricioase ale anului, iar aici discutam despre perioadele octombrie – decembrie si februarie – aprilie.

Agrilul anti – inghet este un material flexibil si usor dar si foarte rezistent. Acesta se manevreaza simplu si usor, si poate sa creeze un microclimat favorabil pentru orice tip de cultura in ciuda faptului ca temperaturile de afara nu sunt tocmai prietenoase.

Pe langa faptul ca materialul ofera o foarte buna protectie impotriva frigului, acesta ofera o foarte buna protectie si impotriva razelor UV, si in acelasi timp permite si ca lumina sa patrunda in proportie de 80%.

Folia din agril reduce dezhidratarea solului dar si riscul polenizarii incrucisate, este usoara si nu inhiba dezvoltarea plantelor. In functie de grosimea foliei de agril, aceasta ofera p protectie la interior cuprinsa intre 2 si 5 grade Celsius in camp deschis si pana la maxim 10 grade Celsius in solare.

Tinand cont de toate aceste aspecte, este lesne de inteles de ce agricultorii isi indreapta din ce in ce mai des atentia spre acest tip de material.

0 Shares
You May Also Like