Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardoseala

Tot ce trebuie sa stii despre incalzirea prin pardoseala

0 Shares
0
0
0

Este ilustrat un sistem mecanic simplificat al sistemului de incalzire si racire in pardoseala pentru calitatea confortului termic, cu un sistem separat de tratare a aerului pentru calitatea aerului interior. In casele rezidentiale de inalta performanta de dimensiuni moderate (de exemplu, sub suprafata cu suprafata totala conditionata de 275 m2), acest sistem care utilizeaza aparatura de comanda hidraulica fabricata ar ocupa aproximativ acelasi spatiu ca si o baie de trei sau patru bucati.

Modelarea modelelor de conducte cu analiza elementelor finite

Modelele de tuburi radiante (de asemenea tubulare sau bucla) cu analiza a elementelor finite (FEA) modeleaza difuzia termica si calitatea temperaturii suprafetei sau eficacitatea diferitelor structuri de bucla. Performanta modelului este utila pentru a obtine o intelegere in relatiile dintre rezistentele la pardoseala, conductivitatile masei inconjuratoare, distantele dintre tuburi, adancimi si temperaturile lichidului.

La fel ca in cazul tuturor simularilor FEA, acestea reprezinta o lovitura instantanee in timp pentru o ansamblu specific si nu pot fi reprezentative pentru toate ansamblurile de podea si nici pentru sistemul care a functionat timp indelungat intr-o stare stationara.

Aplicarea practica a FEA pentru inginer este capabila sa evalueze fiecare proiect pentru temperatura lichidului, pierderile din spate si calitatea temperaturii suprafetei. Prin mai multe iteratii este posibila optimizarea designului pentru temperatura cea mai scazuta a lichidului in incalzire si cea mai ridicata temperatura a fluidului in racire, care permite echipamentului de combustie si de compresie sa atinga performanta maxima a eficientei. Va recomandam sa intrati aici actuatoare termice Salus  pentru cele mai bune preturi.

Exista o gama larga de preturi pentru sistemele sub pardoseala, pe baza diferentelor regionale, a materialelor, a aplicatiilor si a complexitatii proiectelor. Este larg adoptat in comunitatile nordice, asiatice si europene. In consecinta, piata este mai matura, iar sistemele sunt relativ mai accesibile decat pietele mai putin dezvoltate, cum ar fi America de Nord, unde cota de piata pentru sistemele bazate pe lichid ramane intre 3% si 7% din sistemele HVAC (vezi Statistics Canada and United States Census Bureau).

In cladirile cu eficienta energetica, cum ar fi Casa pasiva, R-2000 sau Net Zero Energy, pot fi instalate ventile simple de radiator termostatice, impreuna cu un singur circulator compact si un incalzitor de condensare mic, controlat fara sau cu comanda de resetare a apei calde.

Sistemele economice bazate pe rezistenta electrica sunt, de asemenea, utile in zonele mici, precum baile si bucatariile, dar si pentru cladirile intregi in care incarcaturile de incalzire sunt foarte scazute. Structurile mai mari vor avea nevoie de sisteme mai sofisticate pentru a face fata nevoilor de racire si de incalzire si de multe ori necesita sisteme de control al cladirilor pentru a reglementa utilizarea energiei si pentru a controla mediul interior interior.

Sistemele de incalzire radianta cu temperatura joasa si sistemele de racire cu temperatura ridicata se dau bine sistemelor energetice raionale (sisteme bazate pe comunitate) datorita diferentelor de temperatura dintre instalatie si cladiri care permit retele de distributie izolate cu diametru mic si cerinte reduse de putere de pompare.

 

0 Shares
You May Also Like