Prima periuta degetar a unui bebelus – cum sa fie, cum o folosim!

0 Shares
0
0
0

Cand ne gandim la periajul dentar si igiena orala a unui copil ne gandim automat la varsta prescolara. Ei bine obiceiurile sanatoase trebuie introduse in viata unui copil cu mult mai devreme. Chiar daca dentitia de lapte se schimba, cariile sau alte probleme existente pot exista si la dintii permanenti.

Producatorii de nisa au devenit foarte repede inventivi si au avut in vedere nevoia celor mici de a urma cu strictete o rutina de ingrijire orala. Asa a aparut si periuta degetar bebe. Inca de la aparitia primului dinte parintii ar trebui sa introduca in viata celor mici astfel de accesorii. Bebelusii se vor obisnui si vor respecta astfel toata viata lor o rutina de ingrijre de la care nu se vor abate nicicand.

Prima periuta a bebelusului – la Little Prints sunt disponibile pentru a fi achizitionate

Se numesc periute degetar si asta pentru ca sunt de dimensiuni mici. Au forma unui degetar precum cel utilizat in croitorie. Va imbraca degetul adultului, din ratiuni practice aratatorul este utilizat. Cu miscari usoare, de sus in jos si de la stanga la dreapta curatati dintii celui mic.

La littleprints.ro un astfel de accesoriu este usor de gasit si cumparat. Realizata 100% din silicon, aceasta periuta de dinti va fi mai mult o joaca si o placere. Daca punem la socoteala senzatiile ce il incearca pe un bebelus cand trece prin perioada de eruptie dentara – gingii inflamate si dureroase, senzatia de mancarime – atunci cu siguranta periuta degetar va dori sa o foloseasca si singur.

Are perii mici, de asemenea din silicon, care vor indeparta resturile alimentare. Este o alegere perfecta pentru bebelusi de 6-12 luni. Nu contin BPA si alti compusi chimici, adesea intalniti in compozitia produselor din material plastic. Iar de intretinut o veti face destul de usor, spaland simplu.

Rutina sanatoasa, de mic se invata!

A nu se confunda periuta de dinti de tip degetar cu o jucarie de dentitie spre exemplu. Este de urmarit indeaproape cum se manifesta bebelusul, dat fiind ca inca este in perioada in care este curios sa incerce si sa guste absolut orice.

Daca sunt urme vizibile de ruptura pe suprafata periutei, schimbati de indata! In cazul bebelusilor poate fi inceputa aceasta rutina de spalare a dintilor cu un episod pe zi. Pe masura ce numarul dintilor este tot mai crescut, rutina de spalare poate fi repetata de doua pana la de trei ori pe zi.

Chiar daca sunt bebelusi, inca descopera in ce lume traiesc si tot ce ii inconjoara, nu ii subestimati. Bebelusii absorb informatii noi ca un burete, sunt receptivi si li se vor imprima aceste tipuri de obiceiuri. Astfel, ajung in timp sa faca din spalatul dintilor o rutina parte din viata lor, fara sa considere ca este un efort deosebit.

Invatati pe cei mici sa fie prietenosi cu rutina de ingriijire orala. Pentru ca acest context sa fie unul placut, accesoriile speciale si adaptate varstei lor sunt necesare. Iar pe acestea le gasim la littleprints.ro.

0 Shares
You May Also Like