Mai intai de toate, inainte de a discuta despre modul de functionare al optimizarii seo, trebuie sa discutam putin pe scurt despre ce este optimizarea seo, si cand a luat nastere acest fenomen.
Search Engine Optimization este expresia care a dat nastere acronimului SEO, si reprezinta un proces efectuat de catre specialistii care isi desfasoara activitatea in acest domeniu, si care are rolul de a-i oferi unui site o vizibilitate foarte buna in lista cu rezultate oferita de catre motoarele de cautare.
Acest proces a luat nastere in anul 1990, odata cu primele site-uri de internet aparute, si reprezinta multimea de tehnici pe care specialistii le pot efectua asupra site-urilor pentru ca acestea sa aiba o pozitionare ideala in motoarele de cautare.
Pentru a afla cat mai multe detalii despre modul in care functioneaza optimizarea seo, in mod evident un specialist precum Dan Bradu te va ajuta cu o multime de informatii, insa pana atunci vom discuta cat se poate de pes curt despre ceea ce trebuie sa contina o campanie de optimizare seo de cea mai buna calitate.
Pentru ca o campanie de optimizare seo sa fie de cea mai buna calitate, este nevoie de un continut impecabil, iar aici ne referim la articolele care trebuie sa fie redactate fara greseli gramaticale sau de ortografie.
Continutul are un rol extrem de important pentru ca el conduce ierarhiile motoarelor de cautare, si tot el este cel care aduce vizitatorii pe site, iar daca sunt alese cu mare atentie cuvintele cheie, atunci motoarele de cautare vor fi bine alimentate. Deci putem afirma faptul ca fara indoiala, cheia optimizarii seo o reprezinta continutul.
Designul site-ului are iarasi un rol important intr-o campanie de optimizare seo. Trebuie mentionat faptul ca toate site-urile care au un aspect cat mai simplu, cu o grafica minimala, sau cu animatii care se incarca usor, si nu in ultimul rand, site-urile simplu si rapid de navigat, au un success foarte mare.
Alte aspecte foarte importante ale unei optimizari seo de cea mai buna calitate ar fi meta tagurile, cuvintele cheie, descrierea si titlu, insa cu siguranta nu doar aceste elemente vor scoate site-ul in evidenta.
Meta tagurile au doar un o contributie mica in strategia de marketing, si trebuiesc scrise cu propozitii in care sa se regaseasca si cuvintele cheie convingatoare, care sa determine utilizatorii sa acceseze rezultatele paginii de cautare.
Ei bine, dupa cum se poate observa, nu este chiar atat de usor precum pare sa faci optimizare seo, pentru ca va trebui sa tii cont de cateva aspecte foarte importante, insa daca vei tine cont de acestea, si vei cere si parerea unui specialist, cu siguranta vei deveni foarte bun in optimizarea seo.
Trebuie insa sa stii faptul ca iti va lua ceva timp pana cand vei invata sa te descurci perfect in a face optimizare seo, insa odata ce vei descoperi toate secretele, mai mult ca sigur vei fi din ce in ce mai tare atras de aceasta munca.