Care este povestea lui Babushka?

Care este povestea lui Babushka?

0 Shares
0
0
0

Probabil multi dintre dumneavoastra cunoasteti povestea lui Babushka. Pentru toti ceilalti o mai spunem odata in randurile care urmeaza.

Odata, intr-un mic oras rusesc, locuia o femeie numita Babushka. Babushka avea intotdeauna multe lucruri  de facut precum: maturarea podelei, lustruirea casei, gatirea mancarii si curatarea camerelor. Casa ei era cea mai bine pastrata si cea mai curata locuinta din intregul sat.

Gradina ei era cea mai frumoasa. Intr-o seara era mult prea ocupata cu curatenia, incat nu auzise ca toti satenii era in piata, vorbind si uitandu-se la noua stea de pe cer.

Ea a auzit despre noua stea care aparuse, dar s-a gandit: “Toata aceasta agitatie pentru o stea! Nici macar nu am timp sa ma uit pentru ca sunt atat de in urma cu munca mea, incat trebuie sa lucrez toata noaptea!”

Povestea lui Babushka – poveste de Craciun ruseasca

De asemenea, nu a auzit nici sunetele tobelor de afara. Ea a ratat si vocile si soaptele satenilor care se intrebau daca luminile reprezentau o armata sau o procesiune. Ea a ratat tacerea brusca a satenilor si chiar si urmele care urcau  spre usa ei.

– Ce este asta? se intreba ea, deschizand usa. Babushka se uita cu uimire. Erau trei imparati la usa ei cu unul dintre slujitorii lor! “Stapanii mei au nevoie de un loc unde sa se odihneasca”, a spus servitorul, “si a ta este cea mai buna casa din sat”. – Vreti sa ramaneti aici? intreba Babushka. “Da, pan cand se va insera si steaua va aparea din nou”. a raspuns slujitorul. Babushka galagioasa. “Intra, atunci.” ea a spus. Asa continua povestea lui Babushka, fascinand copiii din Rusia.

Regii au fost foarte multumiti cand au vazut painea prajita, placinte si prajituri. Ea i-a servit si le-a pus multe intrebari. – Ati parcurs un drum lung? – O cale foarte lunga. suspinand Caspar. “Unde te duci?” “Urmam noua stea.” a spus Melchior. “Dar unde?”

povestea lui Babushka

Povestea lui Babushka – un basm traditional rusesc

Regii nu stiau, dar credeau ca steaua va duce la un rege nou-nascut, un rege al Pamantului si al Cerului.

– De ce nu vii cu noi? intreba Balthasar. “Ii poti aduce un cadou ca noi, eu aduc aur, iar camarazii mei aduc miresme si parfumuri”.

“Oh, nu sunt sigura ca ma va primi bine”, a spus Babushka, “si ce as putea aduce?” Stiu ca as putea aduce o jucarie, am un dulap plin de jucarii” spuse ea. “Fiul meu, a murit cand era mic.” “Acest nou rege ar putea fi si regele tau. Vino cu noi cand apare steaua in seara asta.” el a spus. “Ma voi gandi la asta.” suspina Babushka.

Cand toata lumea dormea, pentru ea nu era timp pentru a visa. Toate lucrurile trebuiau facute. A oftat. “Sunt atat de multe de facut.

Casa trebuie sa fie curatata cand vor pleca, nu pot sa o las” se gandi ea. Dintr-o data s-a intunetcat, iar steaua a aparut pe cer. – Esti gata, Babushka? intreba Balthasar. “Voi veni maine”, a spus Babushka. Imparatii au plecat tristi. Babushka a alergat inapoi in casa, dornica sa-si continue munca.

Povestea lui Babushka – o reinterpretate ruseasca a mitului celor trei magi?

In cele din urma, s-a dus la dulapul mic, a deschis usa si a privit toate jucariile, dar erau prafuite si nu erau potrivite pentru un rege. Asadar a curatat toate jucariile pana cand fiecare a stralucit. S-a facut dimineata!  Iar B abushka a trebuit sa doarma.

Cand s-a trezit si-a scos repede mantaua, a impachetat jucariile intr-un cos si a fugit pe calea pe care o luasera regi. Pana sa ii gaseasca a aflat ca cei trei imparati il gasisera deja pe Iisus si s-au intors in Egipt.  De atunci se spune ca Babushka tot se plimba prin lume pentru a-l gasi pe Iisus, lasand copiilor jucarii sub brazi.

Povestea lui Babushka este una dintre cele mai cunoscute povesti din folclorul rusesc. La gura sobei puteti spune si dumneavoastra aceasta superba poveste a lui Babushka copiilor dumneavoastra in seara de Ajun. De asemenea puteti cumpara un brad de Craciun artificial de pe BraziCraciun.net.

 

0 Shares
You May Also Like