Vacantele de vara in Romania

0 Shares
0
0
0

Romania este adesea trecuta cu vederea ca si destinatie de calatorie si asta, probabil, se datoreaza infrastructurii turismului care nu este la fel dezvoltat ca in alte tari. Cu toate acestea, tara este profund in legatura cu radacinile si va apela la calatori care au un gust pentru istorie, legende, cultura populare sau mediul natural.

Luati in considerare o vizita in Romania in cursul verii pentru a vedea atractiile sale atunci cand vremea este calda si atragatoare pe intreg teritoriul.

Vremea – Temperaturile medii pentru Romania variaza de la 20 la 30 de grade, desi in unele zile poate fi mai cald sau mai rece, in functie de tendintele anuale. In plus, diferentele de temperatura vor fi resimtite si in functie de locul in care va aflati. Cel mai bine este sa verificati prognozele meteo aproape de plecare si ambala cateva articole de imbracaminte gen “pentru orice eventualitate” pentru a va asigura confortul necesar.

Evenimente – Desi Bucuresti este capitala Romaniei, orase istorice atrag vizitatori prin festivaluri diverse care sarbatoresc patrimoniul lor unic si istoria.

In luna iunie, o mare de mestesuguri traditionale atrage artizani din intreaga tara catre Muzeul Satului Bucuresti, unde procesul de artizanat este demonstrat, iar sculptura in lemn, artele textile, ceramica si alte mestesuguri traditionale sunt vandute. De asemenea, in Bucuresti te poti recrea la masajclub.ro sau la Festivalul de Muzica de Film, un eveniment in aer liber, gratuit, care umple spatiile publice ale orasului cu muzica de diferite genuri, inclusiv clasica si jazz.

In iulie Bucurestiul vechi aduce evenimente ce reinvie moda, produsele alimentare, precum si cultura anilor o mie opt sute. Medievala Sighisoara recreaza Evul Mediu, cu mestesuguri si alimente ce amintesc de aceasta perioada din istorie. Tot in aceasta luna este Targul Muntelui Gaina, care provine din satul Avram Iancu si celebreaza o combinatie intre sarbatoare si dans.

In luna august, satul de munte Ciocanesti joaca rolul de gazda pentru Festivalul Trout, care evidentiaza alimentele din regiunea Bucovina si cultura locala. Festivalul ARTmania, un festival de muzica rock, atrage fanii la Sibiu in aceasta luna. Iar dansul de la Prislop sarbatoreste dansul traditional din trei regiuni: Transilvania,

Moldova si Maramures.

Destinatii – Una dintre cele mai mari internationale ce atrage in Romania este asocierea cu vampiri si legenda lui Dracula, care isi are originea in liderul istoric Vlad Tepes. Vizitati Castelul Bran, care si-a construit o reputatie in jurul ideii ca Dracula avea aceasta resedinta favorita a Reginei Maria.

Alte locuri asociate legendei includ locul de nastere a lui Vlad Tepes si biserica de pe insula unde se spune ca ar fi ingropat. Deci, aveti posibilitatea de a urma pasii originali ai lui Dracula prin tara de la nastere pana la moarte pe cont propriu sau intr-un tur organizat.

0 Shares
You May Also Like