Decodificarea codului vestimentar

Decodificarea codului vestimentar

0 Shares
0
0
0

Codul vestimentar nu este format numai din rochii de seara  si din fracuri si costume. Sunt mai multe coduri vestimentare si trebuie sa stim cum sa le alegem in functie de evenimentul la care participam. Sunt si unele evenimente in care primim pe invitatie numele codului vestimentar agreat si atunci trebuie sa ne supunem lui.

Tocmai de aceea noi va recomandam sa aflati mai intai care sunt codurile vestimentare si ce implica ele. Codul vestimentar este facut din reguli scrise dar si nescrise in ceea ce priveste tinuta. Hainele au si ele o semnificatie sociala speciala cu asteptari si reguli ce pot fi diferite tinand cont de ocazie.

Codul vestimentar a evoluat si el odata cu trecerea timpului si la inceputul secolul XX erau alte reguli de protocol comparativ cu cele din prezent, foarte stricte pentru fiecare eveniment in parte. Regulile acestea lasau putin loc pentru imaginatie si varietate. In prezent lumea moderna a simplificat si codurile vestimentare si de aceea ne bucuram mult mai mult de liertate si prin forma dar si prin culoare si miscare.

Mai multi prieteni ne-au intrebat despre aceste lucruri asa ca ne-am decis sa scriem o decodificare a acestui cod vestimentar. Acest cod vestimentar se aplica si la doamne dar si la domni. In momentul in care organizam petreceri daca ni se comunica sau comunicam un cod vestimentar el trebuie sa fie respectat pentru ca se numara printre cele mai importante lucuri.

Nu ne place si nu vrem sa purtam hainele care nu sunt in ton cu moda si cu evenimentul. Este evident ca tinutele se vor compune din haine si din incaltaminte in stare perfecta de utilizare, fara petice, rupturi sau pete si fara nasturi lipsa. In cazul acesta doamnele sunt mult mai norocoase in ceea ce priveste frmele si culorile pe care le veti purta.

Trebuie sa retinem faptul ca indiferent de codul vestimentar al evenimentului la cae vom participa vom avea haine care sa se si potriveasca fizicului nostru. Este foarte important sa spunem ca nu de fiecare data o tinuta foarte eleganta este si scumpa. De obicei eleganta vine din interior.

Mai jos va dam si unele repere care sa va ajute sa va faceti o tinuta. Cum veti arata tine in general de stilul personal iar a  respecta un cod vestimentar inseamna respect si fata de voi dar si fata de eveniment si gazda.

Codul white tie pentru doamne este reprezentat de rochiile de seara lungi si elegante, pantofii inchisi si sandalele pretioase, dresurile de matase si gentile speciale. La aceste rochii se recomanda pantofii si accesoriile discrete. Pentru domni se recomanda fracurile de culoare neagra si pantalonii care sa se asorteze cu croiala clasica.

Vesta alba si camasile albe cu gulerul aripa, papioanele albe din acelasi materiale ca si vastele sunt de asemenea foarte bune la asemenea tinute. Optiona puteti alege si palarii sau esarfe albe din matase. Mentionam ca la un astfel de cod vestimentar cei mai potriviti sunt pantofii de gala. De asemenea, va recomandam ca atunci cand mergeti instotiti sa aveti un element comun cu partenera.

0 Shares
You May Also Like