Kinetoterapie pentru durerea cronică

0 Shares
0
0
0

Kinetoterapia este adesea una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face atunci când te confrunţi cu o durere pe termen lung (numită și durere cronică). Te poate face mai puternic și te poate ajuta să te miști și să te simți mai bine.

Cere medicului tău să îţi recomande un kinetoterapeut sau intră pe atleticokinetic.ro şi fă-ţi o programare. Probabil vei avea nevoie de o serie de vizite la clinică și ar trebui să faci unele dintre exerciții acasă, pentru cele mai bune rezultate.

Kinetoterapeuții au multă pregătire. Totuși, este o idee bună să-i întrebi despre experiența lor în lucrul cu oameni care au avut afecțiuni precum a ta. De asemenea, îi poți întreba de câte sesiuni ai nevoie.

Cum tratează kinetoterapia durerea?

Kinetoterapeuții sunt experți nu numai în tratarea durerii, ci și a sursei acesteia. Ei vor căuta zone de slăbiciune sau rigiditate care ar putea adăuga stres locurilor care dor. Și vor trata acele zone cu anumite exerciții pentru a calma durerea și pentru a te ajuta să te miști mai bine.

Într-o sesiune de kinetoterapie, poți face o combinație de:

Antrenament aerobic cu impact redus. Aceste antrenamente îți vor accelera ritmul cardiac și, totuși, îți vor ușura articulațiile. De exemplu, s-ar putea să mergi repede sau să folosești o bicicletă staționară pentru a te încălzi, în loc să alergi, înainte de a-ți face exercițiile de întărire.

Exerciții de întărire. Poți folosi aparate, benzi de rezistență sau greutatea corporală proprie (genuflexiuni, flotări). Puţi lucra mușchii de bază (abdomen, fesieri și spate), precum și alte părți ale corpului.

Exerciții pentru ameliorarea durerii. Aceste mișcări vizează zonele în care simţi durere, astfel încât să fii mai puternic și mai flexibil – ceea ce ar trebui să îţi facă viaţa mai ușoară.

Întinderea. Acest lucru va fi blând, iar terapeutul tău se va asigura că ești încălzit și nu te întinzi prea mult.

Kinetoterapeutul îţi poate prescrie şi exerciții pe care să le faci acasă.

Ce alte tehnici mai există?

În timpul ședințelor, terapeutul poate folosi și:

Căldură și gheață. Gheața calmează inflamația. Căldura îți încălzește mușchii, astfel încât aceștia să se miște mai bine. Ambele pot ajuta la durere.

Masaj. Reține că un masaj pe zonele care sunt rănite poate să nu fie relaxant. Dar terapeutul tău va avea mare grijă să se asigure că este sigur și util pentru tine. Dacă obişnuieşti să mergi la masaj la altcineva decât la kinetoterapeut, spune-i acelui profesionist despre durerea ta înainte de a începe sesiunea.

TENS și ultrasunete. Stimularea nervoasă electrică transcutanată, sau TENS, utilizează un dispozitiv pentru a trimite un curent electric de joasă tensiune către piele în zona în care există durere. Ultrasunetele trimit unde de sunet către locul dureros. Ambele pot oferi alinare prin blocarea mesajelor de durere care ajung la creier.

O să doară?

Kinetoterapia nu ar trebui să doară și este şi sigură. Dar pentru că vei folosi părți ale corpului care sunt rănite sau unde există dureri cronice, terapia poate fi o provocare, chiar grea. De exemplu, s-ar putea să te doară după întindere sau masajul profund al țesuturilor

Dar există un motiv pentru asta. Terapeutul are în minte un plan specific bazat pe nevoile tale particulare. Uneori, pentru a deveni mai puternic, trebuie să faci un antrenament dur. Te va provoca, dar nu ar trebui să fie prea mult.

0 Shares
You May Also Like