De cate tipuri sunt paturile rabatabile?

De cate tipuri sunt paturile rabatabile?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care vechiul pat pe care il ai acasa nu te mai multumeste, trebuie sa stii ca poti sa iti indrepti atentia spre un pat rabatabil, care poate sa fie atat foarte aspectos, cat si foarte eficient pentru dormitorul tau.

Mai intai de toate insa, este important de precizat ca atunci cand discutam despre asemenea paturi, trebuie adus la cunostinta faptul ca inca din anul 2009, in Romania exista 3 tipuri diferite de paturi rabatabile, din punct de vedere al sistemului.

Asadar, se pot gasi paturi rabatabile cu arcuri, paturi rabatabile cu pistoane si paturi rabatabile cu placute, iar in continuarea acestui articol vom discuta putin despre fiecare tip de pat rabatabil in parte.

In primul rand, vom discuta despre paturile rabatabile care folosesc sistemul cu arcuri. Acest sistem este cel mai vechi, si a fost inventat practic odata cu patul rabatabil, de catre dl. Murphy.

Paturile rabatabile cu arcuri sunt foarte sigur de utilizat si sunt rezistente in timp, asta chiar daca manevrarea lor este mai greoaie.

Un asemenea pat poate sa sustina fara probleme o greutate de 300 de kilograme, iar atunci cand discutam despre aceasta greutate ne referim la saltea, la somiera, la asternuturile pentru pat si nu in ultimul rand, la persoanele care stau in pat.

Despre acest sistem de pat rabatabil ar mai fi important de adus la cunostinta faptul ca este conceput pentru doua gabarite de pat, iar asemenea paturi este indicat sa fie montate de catre un specialist in mobilier.

Cea de a doua categorie de paturi rabatabile cuprinde acele paturi rabatabile reazilate dupa sistemul cu pistoane. Aceste paturi rabatabile sunt si mai elegante dar si mai usor de manipulat.

Aceste paturi au insa si un mare dezavantaj, iar acest dezavantaj face referire la faptul ca dupa cateva cicluri de ridicare – coborare, paturile respective nu vor mai functiona corect. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, paturile fie se pot inchide brusc, fie nu se mai deschid pana la capat, asa ca pentru utilizarea paturilor trebuiesc alte pistoane noi, insa acestea pot costa foarte multi bani.

A treia categorie de paturi rabatabile, cuprinde acele patui rabatabile create pe sistemul cu placute. Sistemul este alcatuit dintr-o rama de pat usoara, care poate suporta o greutate maxima de 300 kg. Un asemenea pat are si 12 picioare care au rolul de a distribui greutatea uniforma pe podea.

Referitor la acest tip de pat, este de notat faptul ca partea rabatabila se agata in interiorul dulapului de niste placute speciale, dupa care rama este blocata de o tija metalica.

Ei bine, dupa cum se poate observa din acest articol, atunci cand vine vorba despre alegerea unui pat, ai posibilitatea de a-ti alege fie un pat normal, fie un pat rabatabil, care este un pat mai modern si mai practic.

Alegerea patului cu siguranta iti va apartine in totalitate, iar tu va trebui sa tii cont de tipurile de paturi existente pe piata, va trebui sa tii cont de nevoile tale, si nu in ultimul rand de bugetul tau, pentru a alege cel mai bun pat.

0 Shares
You May Also Like