Unde se pot gasi produse fara gluten?

Unde se pot gasi produse fara gluten?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a discuta despre locurile in care se gasesc produse fara gluten, ar trebui sa precizam faptul ca glutenul este o proteina care se gaseste in grau, in secara si in orz, insa care se poate ascunde si in alte produse de panificatie, sau in diferite alte produse precum in mezeluri sau in bere.

De regula, painea si produsele de panificatie sau produsele de patiserie – cofetarie contin mult gluten, pentru ca faina care contine mult gluten ajuta foarte mult la cresterea produselor de panificatie. Important de mentionat aici este faptul ca glutenul este cel care creste aluatul, si care il face pufos si elastic.

Exista insa si paine sau produse de panificatie, ori produse de patiserie – cofetarie care nu contin gluten, asa ca persoanele care sufera de bola cealica sau persoanele care isi doresc un regim alimentar sanatos, pot sa gaseasca la ParadisulVerde o multime de alimente si produse care nu contin gluten.

Despre gluten mai trebuie mentionat faptul ca poate sa fie foarte daunator organismului, acesta fiind capabil sa produca o inflamatie grava a intestinului subtire in cazul persoanelor care sufera de o boala cealica.

Glutenul mai poate afecta insa si persoanele care nu sufera de o astfel de boala, provocandu-le acestora senzatia de balonare, disconfort abdominal, dureri surde de stomac sau probleme de digestie.

Din fericire insa, acum la ParadisulVerde se pot gasi o multime de produse si alimente care nu contin gluten, si care pot sa fie consumate atat de catre persoanele care sufera de boala celica, cat si de catre persoanele care nu sufera de nici o afectiune.

Printre alimentele care sunt permise in dietele fara gluten se regasesc de exemplu boabele de fasole, lintele, semintele si alunele.

Deasemenea, ouale sunt permise in dietele fara gluten, la fel ca si carnea proaspata de peste si de pasare de exempu (carnea nu trebuie gatita sub forma de snitel, pane sau marinata).

Fructele si legumele, la fel ca si aproape toate produsele lactate sunt alimente care deasemenea pot sa fie consumate in dieta fara gluten.

Exista alimente care se regasesc sub forama de boabe, sau alimente care au in compozitia lor amidon, insa care pot sa faca parte fara probleme dintr-o dieta fara gluten.

Aici am putea sa discutam de exemplu despre: hrisca, amarant, porumb si malai, seminte de in, fainuri fara gluten, paste din quinoa (orez, hrisca, mazare, naut, linte, fasole), mei, quinoua, sort, soia sau Tapioca.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca se pot gasi o multime de produse care sa nu contina gluten, asa ca persoanele care isi doresc sa urmeze un regim alimentar fara gluten au la dispozitie o multime de alimente si produse de unde sa isi aleaga.

Important insa este ca toate persoanele care intentioneaza sa urmeze o dieta fara gluten, sa ceara sfatul unui medic nutritionist, care poate le raspunda la tot felul de intrebari privind alimentele fara gluten.

Medicul nutritionist le poate crea acestor persoane chiar si diete personalizate care sa contina doar alimente fara gluten, si le poate da idei despre meniurile lor zilnice.

 

0 Shares
You May Also Like