Curcumina poate ataca boala Parkinson

Curcumina poate ataca boala Parkinson

0 Shares
0
0
0

Boala Parkinson este o boala foarte grava. PubMed Health defineste boala Parkinson ca o tulburare a creierului care duce la agitare si la dificultati in ceea ce priveste mersul, miscarea si coordonarea.

Boala Parkinson se dezvolta, in general, dupa varsta de 50 de ani. Aceasta boala este una dintre cele mai frecvente tulburari ale sistemului nervos al persoanelor in varsta, insa uneori apare si la adultii mai tineri.

Boala Parkinson apare atunci cand celulele nervoase din creier, producatoare de dopamina, sunt distruse lent. Celulele nervoase utilizeaza substanta chimica din creier numita dopamina pentru a ajuta la controlul miscarilor musculare.

In absenta dopaminei, celulele nervoase din acea parte a creierului nu pot trimite mesaje in mod corespunzator. Acest lucru duce la pierderea functiei musculare, iar  prejudiciul se agraveaza in timp.

Cei de la Nutrition Horizon au declarat: “Curcumina are capacitatea de a ataca boala Parkinson”. Cercetatori de la Universitatea Michigan State au descoperit ca acel compus care se gaseste in condimentul turmeric, si anume curcumina, se dovedeste eficient in prevenirea agregarii unei proteine implicate in aparitia si dezvoltarea bolii Parkinson.

O echipa de cercetatori condusa de Basir Ahmad, cercetator postdoctoral la Universitatea Michigan State, a demonstrat ca proteinele alfa-synuclein sunt cauza agregarii, proces care reprezinta primul pas in aparitia unor boli precum Parkinson. Intr-un studiu condus de Ahmad, care apare in numarul curent al revistei “Biological Chemistry” (http://www.jbc.org/content/287/12/9193.abstract?sid=20d21606-47ae-4d84-bee7-85f34449c791)  s-a demonstrat ca curcumina poate ajuta la prevenirea agregarii.

Lisa Lapidus, profesor asociat de fizica si astronomie la Universitatea Michigan State, coautoarea studiului efectuat de Ahmad, a precizat: “Cercetarile noastre abilitatea curcuminei de a inhiba agregarea proteinelor, agregarea reprezentand primul pas in aparitia bolilor debilitante”.

In continuare, Lapidus a explicat ca utilizarea curcuminei ca medicament poate fi foarte limitata, intrucat nu ajunge atat de usor in creier, acolo unde are loc pierderea de proteine. Cu toate acestea, ea a mentionat faptul ca aceasta cercetare reprezinta deschiderea unei porti spre dezvoltarea tratamentelor medicamentoase.

 

0 Shares
You May Also Like