Cum se remediaza problemele ecranului tactil pe iPhone X?

Cum se remediaza problema unui ecran tactil de iPhone X?

0 Shares
0
0
0

iPhone X este un smartphone foarte performant de la Apple, care se bucura de un mare succes si acum, la sfarsitul anului 2020, in ciuda faptului ca deja Apple a lansat alte dispozitive mai noi si mai performante, iar aici ne referim la seria iPhone 11 si la seria iPhone 12.

Ca si acestea din urma, si ca generatiile de dinainta sa, si iPhone X poate intampina diferite probleme de functionare, iar una dintre acestea este legata de bateria care se descarca foarte repede, si care determina utilizatorii sa ajunga cu telefoanele in service pentru o inlocuire acumulator iPhone X.

O problema mult mai complicata insa este aceea in care ecranul tactil al telefonului nu mai functioneaza. Problema este una cat se poate de neplacuta, in conditiile in care daca ecranul tactil nu raspunde la comenzi, practic telefonul nu poate fi utilizat.

Vom discuta despre solutiile pe care le au utilizatorii la dispozitie atunci cand se confrunta cu problema ecranului tactil pe aceste dispozitive. Iata asadar despre ce este vorba.

  1. Reporniti iPhone-ul X

Prima metoda de a rezolva lipsa de raspuns a ecranului tactil a dispozitivului iPhone X, este sa il reporniti. Repornirea dispozitivului poate fi de folos atunci cand exista unele probleme minore, cum ar fi blocarea aplicatiilor sau probleme legate de software. In comparatie cu repornirea modelelor anterioare (iPhone 8 si 8+), iPhone X se reporneste urmand o procedura diferita.

Apasati si tineti apasat butonul glisant si butonul de reducere a volumului simultan pana cand vedeti sigla Apple. Trageti glisorul pentru a va opri iPhone-ul. Asteptati aproximativ 10 pana la 30 de secunde pentru a-i permite iPhone-ului dvs. sa reporneasca.

  1. Actualizati iOS pe iPhone X

In cazul in care prima metoda incercata nu a functionat, puteti merge mai departe si sa incercati sa actualizati software-ul iOS pe iPhone X. Un detaliu foarte important de mentionat este acela ca actualizarea software-ului este foarte recomandata de majoritatea expertilor, deoarece are tendinta de a rezolva probleme minore, cum ar fi erori sau blocari ale software-ului.

Daca smartphone-ul dvs. nu este inca actualizat, urmati acesti pasi pentru a actualiza dispozitivul la cel mai recent iOS. Incepeti acest lucru facand backup pentru iPhone X pe iTunes sau iCloud. Deschideti Setari >> Generalitati >> Actualizare software. Daca este disponibila o noua actualizare de software, este recomandat sa actualizati dispozitivul la cea mai recenta versiune.

  1. Incercati sa reglati sensibilitatea 3D

Daca problema persista, puteti incerca sa ajustati sensibilitatea 3D pe iPhone X. iOS ofera trei optiuni majore de reglare a ecranului tactil: Light, Medium si High. Pentru a regla ecranul tactil, pur si simplu accesati Setari >> Generalitati >> Accesibilitate >> 3D Touch. Trageti glisorul disponibil spre stanga si ati terminat. Apoi, reporniti iPhone X utilizand procedura din metoda unu, si verificati daca problema este rezolvata.

  1. Dezinstalati o aplicatie defecta

Exista situatii in care este foarte posibil ca ecranul tactil sa nu raspunda din cauza unei aplicatii defecte. Daca observati ca o aplicatie nu raspunde sau cauzeaza lipsa de raspuns a ecranului tactil a dispozitivului iPhone X, incercati sa dezinstalati aplicatia sau sa o actualizati la cea mai recenta versiune.

Daca si dupa actualizare, aplicatia creaza probleme, singura solutie care mai ramane valabila, este aceea de a dezinstala aplicatia.

  1. Resetati telefonul si aduceti-l la setarile din fabrica

Daca nici una dintre metodele de mai sus nu reusesc sa rezolve lipsa de raspuns a ecranului tactil la atingere pe iPhone X, ultima speranta este sa aruceti din nou telefonul la setarile din fabrica.

Desi aceasta metoda va sterge aplicatiile care au fost descarcate de-a lungul timpului, este foarte probabil sa va ajute la remedierea problemei. In cazul in care nici macar aceasta solutie nu da roade, atunci cel mai probabil ecranul tactil are o defectiune si trebuie inlocuit. Trebuie sa va deplasati cu telefonul in service pentru remedierea problemei.

0 Shares
You May Also Like