Cum se face incinerarea umana?

Cum se face incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

Incinerarea umana se practica din ce in ce mai des, iar crematoriile moderne precum ProIgnis, vor avea conform estimarilor, din ce in ce mai multe persoane decedate de incinerat.

Exista mai multe motive datorita carora familiile indoliate aleg sa isi incinereze decedatii. Unul dintre acestea este legat de costuri, care sunt reduse. Apoi, locurile de veci disponibile in cimitire, mai ales in marile orase ale tarii, sunt din ce in ce mai putine, iar din acest motiv se va alege pentru incinerare (sau cremare).

Cat timp este necesar pentru a fi finalizat procesul?

Cremarea este considerata mai eficienta decat inmormantarile traditionale si poate fi finalizata intr-un timp mai scurt in urma unui deces.

In functie de factori precum dimensiunea si greutatea corpului, tipul de recipient care tine corpul si eficienta echipamentului instalat, procedura de cremare efectiva dureaza de obicei intre 2-3 ore pentru procesele pe baza de flacara si pana la 16 ore pentru cremarea lichida.

Este important sa aveti la cunostinta faptul ca fiecare crematoriu are propriile sale reguli in ceea ce priveste timp necesar pentru ca resturile sa fie pregatite pentru incinerare.

Ce este o camera de cremare sau crematoriu?

O camera de cremare, mai este cunoscuta si sub numele de replica, si este un cuptor industrial conceput cu scopul de a tine un singur corp. Captusita cu caramizi rezistente la foc, camera poate rezista la temperaturi de pana la 2.000 de grade.

Cuptoarele moderne pentru cremare sunt automatizate si computerizate si sunt alimentate cu gaz natural, propan sau motorina. Acestea trebuie sa respecte standardele de mediu si de calitate ale aerului.

Un crematoriu este de obicei termenul care denumeste instalatia care adaposteste o camera de cremare sau o replica. Pot exista mai multe camere intr-un crematoriu. Un crematoriu poate fi o parte a unei case funerare, a unei biserici sau poate fi o instalatie de sine statatoare. Crematoriile sunt de regula reglementate de stat.

Corpul in timpul procesului de cremare

Diferitele tipuri de cremare folosesc tehnologii diferite pentru a afecta organismul. In metoda „traditionala” pe baza de flacara, corpul este plasat intr-o camera de incinerare care reduce corpul la fragmente osoase folosind flacara si caldura.

Combustia se desfasoara in doua etape: arderea primara este cea care arde tesutul, organele, grasimea corporala si unele materiale din recipient sub forma de gaze.

Apoi are loc arderea secundara care continua sa functioneze asupra restului de particule anorganice, de obicei din recipient. Gazele (mai ales dioxidul de carbon si vaporii de apa) se descarca, lasand fragmentele osoase sa fie pulverizate in cenusa.

Pentru hidroliza alcalina, corpul este plasat intr-o camera din otel inoxidabil sub presiune care combina 95% apa si 5% alcaline si ridica temperatura la 350 de grade pentru a accelera procesul natural prin care un corp este descompus.

In schimb dupa ingropare, poate dura pana la 25 de ani ca un corp sa se descompuna in totalitate. Alcalinul rupe legaturile chimice din organism si le transforma in substante chimice de baza ale fosfatului de calciu din fragmente osoase si lichide sterile care contin resturi de tesut, cum ar fi apa, saruri si aminoacizi. Osul este apoi prelucrat in cenusa, iar lichidul este aruncat in sistemul de ape uzate.

Ce tip de recipient este folosit pentru cremare?

In timp ce exista casetele speciale concepute pentru cremare, recipientul poate fi, de asemenea, o simpla cutie de carton. Singurele cerinte sunt ca recipientul sa fie combustibil, netoxic si suficient de rezistent pentru a mentine greutatea corpului.

Ce tip de recipient este folosit pentru resturi?

Cremoriul va plasa de obicei ramasitele intr-o punga sigilata, etansa sau intr-un recipient. Acesta poate fi plasat in interiorul oricarui recipient, care poate fi o urna de exemplu.

0 Shares
You May Also Like