Cresterea relaxarii este un beneficiu obtinut in mod regulat prin masaj. Relaxarea poate fi crescuta atat fizic, cat si mental. Factorii care afecteaza relaxarea includ stresul, etanseitatea, tensiunea si durerea. Etansitatea si tensiunea musculara restrictioneaza miscarea si cresc durerea.
O crestere a durerii determina cresterea nivelului de stres, ceea ce poate creste in continuare etanseitatea si tensiunea. Terapeutii de masaj de la Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, cresc relaxarea prin masaj pentru a ajuta la scaderea durerii, ameliorarea etansitatii musculare si cresterea gamei de miscare.
Care sunt cele mai potrivite tipuri de masaj pentru a creste relaxarea?
O serie de tipuri de masaj pot fi utilizate de catre terapeutii dintr-un centru de masaj de relaxare Bucuresti, pentru a creste relaxarea. Cele mai frecvente tipuri de masaj utilizate pentru cresterea relaxarii includ:
- Masaj de remediere;
- Masaj suedez;
- Masaj terapeutic.
Un masaj de remediu este adesea flosit pentru a creste relaxarea. Un masaj de remediere este acela in care atat tesuturile superficiale cat si cele profunde sunt manipulate pentru a ajuta la cresterea relaxarii si mentinerea sanatatii lor. Un masaj de remediere este utilizat frecvent pentru a ajuta la cresterea reparatiei fibrelor si tesuturilor musculare deteriorate.
Fibrele musculare si tesuturile deteriorate apar adesea din cauza accidentarii sau a interventiei chirurgicale. Fibrele si tesuturile musculare deteriorate provoaca o crestere a durerii, prevenind relaxarea fizica. Cresterea reparatiei fibrelor si tesuturilor musculare prin masaj remedial ajuta la ameliorarea mai rapida a durerii si la cresterea relaxarii.
Masajul suedez poate fi folosit pentru a creste relaxarea. Un masaj suedez este folosit pentru relaxarea muschilor si eliminarea deseurilor metabolice. Presiunea folosita pe parcursul unui masaj suedez variaza in functie de preferintele personale. Un masaj suedez incurajeaza relaxarea muschilor prin scaderea tensiunii.
Tensiunea este locul in care muschii raman in starea de contractie, impiedicand relaxarea si restrictionand miscarea. O restrictie in miscare poate creste nivelul de stres prevenind relaxarea psihologica. Reducerea tensiunii prin masajul suedez pentru a ajuta la cresterea relaxarii musculare, creste, de asemenea, relaxarea psihologica prin reducerea stresului si creste miscarea.
Relaxarea este crescuta prin masajul terapeutic. O gama larga de tehnici sunt utilizate pe parcursul unui masaj terapeutic care vizeaza manipularea muschilor in starea de relaxare. Un masaj terapeutic se concentreaza asupra muschilor superficiali folosind o presiune blanda, care poate varia si in functie de preferintele personale.
Manipularea muschilor creeaza un efect terapeutic prin cresterea relaxarii atat fizic cat si mental. Muschii sunt incurajati sa slabeasca, sa se intinda si sa se relaxeze pentru a calma stresul si restrictia, crescand relaxarea fizica. Relaxarea este crescuta psihic prin incurajarea eliberarii hormonilor pozitivi. Hormonii pozitivi cresc relaxarea si pot oferi unei persoane un sentiment de bunastare, reducand stresul si anxietatea.
Ce tehnici sunt utilizate pentru a creste relaxarea?
O varietate de tehnici pot fi utilizate pentru a creste relaxarea. Cele mai frecvente tehnici utilizate pentru cresterea relaxarii includ efleurage, zgarieturi si framantare. Efortul este folosit in mod regulat pentru a creste relaxarea. Efectura este o tehnica blanda care se concentreaza in principal pe tesuturile moi din muschii superficiali. Efectul se efectueaza cu mainile si degetele aplatizate si este utilizat pentru a creste temperatura musculara.
Temperatura musculara creste atunci cand este utilizat efleurage, crescand elasticitatea si flexibilitatea tesuturilor. O crestere a elasticitatii si flexibilitatii tesuturilor permite muschilor sa se intinda din ce in ce mai mult in miscare si amelioreaza etanseitatea si tensiunea. Ameliorarea etansarii si a tensiunii creste relaxarea.
Schita este o tehnica eficienta folosita pentru cresterea relaxarii. Aripile este locul unde tesuturile moi sunt ridicate si trase de pe ambele parti ale zonei de tratament spre centru in directii opuse. Presiunea variaza de la ferma la lumina pe tot parcursul miscarii de riduri care urmareste sa intinda tesuturile musculare si sa amelioreze orice restrictie. Restrictia poate fi cauzata de etanseitatea musculara, tensiune si noduri musculare. Etansitatea musculara, tensiunea si nodurile musculare determina o crestere a durerii si stresului, reducand relaxarea.
Miscarile de ridicare si tragere utilizate pe parcursul incarcaturii incurajeaza muschiul sa se intinda si sa slabeasca, pentru a alina etanseitatea si tensiunea musculara si a inmuia nodurile musculare. Nodurile musculare inmuiate si o reducere a etansarii si a tensiunii permit cresterea relaxarii musculare.
Framantarea este adesea folosita pentru a creste relaxarea. Framantarea implica actiuni de tragere si stoarcere a zonelor care contin tesuturi moi. Aceasta tehnica isi propune sa intre in straturi mai adanci ale tesuturilor musculare, folosind o presiune ferma pe tot parcursul. Frecarea este creata in timpul framantarii datorita actiunilor de tragere si stoarcere.
Frictiunea creata incurajeaza o crestere a fluxului de sange in zona. O crestere a fluxului de sange este utilizata pentru a creste temperatura musculara, precum si pentru a asigura o crestere a oxigenului si a substantelor nutritive sanatoase pentru a da o energie musculara si pentru a-i mentine sanatatea.
Flexibilitatea musculara este crescuta atunci cand temperatura creste, permitand muschiului sa ajunga la intreaga sa gama de miscare. Cresterea gamei de miscare si asigurarea musculaturii cu un nivel crescut de energie, reduce restrictiile, oboseala musculara si slabiciunea, prin urmare, creste relaxarea musculara.
Cand poate ajuta un masaj la cresterea relaxarii?
Situatiile de relaxare crescuta prin masaj pot ajuta la eliminarea durerii acute, a stresului, dar pot fi utile si in timpul sarcinii.
Cresterea relaxarii prin masaj poate ajuta la reducerea durerii. Durerea poate fi cauzata de o varietate de afectiuni. Cele mai frecvente cauze ale durerii includ etanseitatea musculara, ranirea si consumul excesiv. Cand apare durerea, stresul creste, ceea ce poate adesea creste si mai mult durerea. In timpul unui masaj, relaxarea muschilor apare datorita cresterii temperaturii, care imbunatateste elasticitatea tesutului.
Relaxarea muschilor poate reduce etansitatea musculara si efectul vatamarii si excesului reducand astfel durerea. Un masaj stimuleaza, de asemenea, eliberarea de endorfine, serotonina si dopamina, care sunt hormoni pozitivi care reduc stresul si cresc relaxarea. Reducerea stresului si cresterea relaxarii mentale pot ajuta la reducerea in continuare a durerii.
Relaxarea crescuta poate ajuta in timpul sarcinii. In timpul sarcinii, postura tinde sa devina slaba din cauza greutatii adaugate a copilului. Coloana vertebrala devine adesea mai curba spre mijloc, ceea ce inseamna ca burta se lipeste in timp ce umerii sunt trasi inapoi. Acest tip de postura poate creste etanseitatea si durerea musculara si de multe ori poate restrictiona miscarea.
O crestere a durerii si restrictia in miscare poate creste stresul si face sarcina mai putin placuta. Un masaj isi propune sa slabeasca muschii pentru a permite revenirea usoara la normal pentru a ajuta la cresterea relaxarii. O scadere a durerii reduce si nivelul de stres, sporind si mai mult relaxarea. Hormonii pozitivi sunt, de asemenea, eliberati in timpul unui masaj. Hormonii pozitivi pot oferi persoanei un sentiment de bunastare, prevenind totodata depresia, anxietatea si sentimentul de singuratate.
Stresul poate fi redus atunci cand relaxarea creste. Stresul poate fi cauzat de durere, miscare restrictionata si anxietate. Un hormon negativ numit cortizol este principalul hormon care determina cresterea stresului. Cortizolul este eliberat din glanda suprarenala care se gaseste pe partea de sus a rinichilor. Pe langa cresterea stresului, cortizolul poate provoca depresie, anxietate si poate creste nivelul durerii. Un masaj isi propune sa reduca stresul prin inlocuirea hormonilor negativi cu hormoni pozitivi. Reducerea nivelului de hormoni negativi care circula in organism contribuie la scaderea durerii si a stresului.