Ce sa aleg dintre usi glisante si usi franceze?

Ce sa aleg dintre usi glisante si usi franceze?

0 Shares
0
0
0

Intentionati sa alegeti usile pentru noua dvs. locuinta si nu stiti ce sa alegeti? Probabil v-ati gandit sa optati pentru usi franceze, insa va surade si ideea de a opta pentru cea mai atractiva oferta usi glisante interior. Ei bine, in cazul in care nu stiti ce sa alegeti, cititi pana la final acest articol, in care vom discuta despre cele doua tipuri de usi.

Usile de calitate de la cei mai renumiti producatori de pe piata, cu siguranta joaca un rol important in imbunatatirea casei dvs. Intrebarea majora este: Se pot conecta perfect spatiile interioare si exterioare fara a cuprinde eficienta energetica, securitatea si frumusetea?

In discutiile cu proprietarii de locuinte, comunitatea din abundenta clara este un impuls innascut de a evalua continuu si de a lucra neobosit pentru imbunatatirea caselor lor. Pentru 99% dintre noi, este cea mai mare investitie financiara pe care am facut-o sau o vom face vreodata. Este primul lucru pe care prietenii si familia il vad cand vin de sarbatori si este singurul lucru pe care si-l amintesc.

Casele noastre ne ofera un sentiment enorm de confort, securitate si mandrie. Este esential sa luati decizia corecta in alegerea produselor si serviciilor potrivite si exista mii de optiuni acolo. Daca sunteti nou in industria de imbunatatire a casei si chiar daca nu, o decizie de genul acesta se poate simti ca o alegere salbatica coplesitoare.

Modelele traditionale de usi glisante au doua sectiuni de panou, una fixa ​​si una mobila pentru a deschide si a inchide. Usa glisanta propriu-zisa este o foaie de sticla mobila, incadrata dreptunghiulara, care este montata pe role de glisare, care aluneca de-a lungul unei sine fixe paralele cu despartirea fixa ​​din sticla vecina.

O usa franceza este alcatuita dintr-un cadru in jurul unuia sau mai multor panouri transparente care pot fi instalate in perechi potrivite sau intr-o serie. Usile franceze folosesc de obicei, dezbracarea vremii la nivelul podelei, unde usile se intalnesc pentru a preveni patrunderea apei.

Inainte de a intra in avantajele si dezavantajele usilor culisante si franceze, am dori sa subliniem cativa factori importanti. In primul rand, asigurati-va ca si verificati materialele utilizate in produsele selectate. Lemnul poate fi mai frumos pentru unii, dar are o speranta de viata foarte scurta. Metalul va dura mult timp, dar este un conductor mult mai puternic al caldurii si al frigului.

De asemenea, este impotriva codului in majoritatea aplicatiilor rezidentiale. De-a lungul anilor, producatorii au cercetat si proiectat o serie de caracteristici, dintre care o sa mentionam, au condus la imbunatatiri multiple ale unor defecte structurale multiple.

Acestea fiind spuse, atunci cand cumparati produse pentru casa dvs., asigurati-va ca aruncati o privire buna producatorului si utilizati intotdeauna un meserias de incredere. Puteti cumpara cele mai bune usi din lume si totusi sa ajungeti intr-un loc foarte greu daca nu sunt instalate corect.

Comparatie de usi franceze si usi glisante

Care sunt avantajele folosirii unei usi glisante din sticla?

 • Usurinta de functionare – Sunt extrem de usor de utilizat dat fiind faptul ca intreaga greutate a panoului culisant este sustinuta de sina si nu necesita mai mult decat un spatiu bland pentru a va deplasa.
 • Economisire de spatiu – Deoarece usile aluneca pe o pista paralela, mai degraba decat deschise sau inchise pe o balama, usile glisante nu necesita aproape niciun spatiu pentru a fi complet deschise. Acest lucru le face o optiune ideala pentru locuintele cu spatii mai mici in apropiere de intrari sau case unde spatiul este o problema.
 • Securitate – Proiectarea de securitate are ca scop prevenirea ridicarii usilor fixe si operabile de pe sinele lor.
 • Eficienta energetica – Ar trebui sa cautati o usa cu Triple-Fin Weather-Stripping cu protectie antimicrobiana care combate cresterea mucegaiului si a bacteriilor. De asemenea, doriti sa gasiti o usa care are toate ramele, sinele si placile cu spuma confortabila R-5 injectata, care actioneaza ca izolator termic al usii in jurul exteriorului.
 • Usile glisante ofera, de asemenea, o vedere mai neobstructionata a exteriorului.

Care sunt avantajele unei usi franceze?

 • Acces usor – Designul de usa francez ofera usurinta accesului ceea ce le lipseste in economie de spatiu. In timp ce usile franceze necesita mult mai mult spatiu pentru a se deschide complet, acestea pot deschide, de asemenea, intreaga latime a deschiderii, in timp ce usile glisante se pot deschide doar spre stanga sau spre dreapta, atat cat vor permite cadrele lor.
 • Ventilatie – Deoarece usile franceze permit proprietarului sa deschida ambele usi complet, permit o ventilatie excelenta. Cu ambele panouri de usa functionabile, puteti deschide oricare dintre usi pentru a da cat mai multa sau cat mai putina briza doriti.

In comparatie cu usile glisante, usile franceze au si multe dezavantaje, iar cateva dintre ele vom aminti in continuare:

 • In timp ce usile franceze se bucura de mai multa usurinta de acces si ventilatie, unele dintre ele necesita lemn folosit pentru suportul de sarcina in centrul direct al deschiderii, inhiband vederea si capacitatea de a muta lucrurile in interior sau in afara casei.
 • De asemenea, au panouri mai late pe toate partile, avand astfel mai putin spatiu de vizualizare a sticlei.
 • Usile franceze se balanseaza in camera in care sunt instalate, astfel incat mobilierul sa nu poata fi amplasat langa ele. Usile franceze pot fi destul de incomode in spatii mai mici, unde diametrul pivotarii va interfera cu mobilierul sau intrarea / iesirea. Auzim ca proprietarii de case se plang foarte mult de aceasta problema cu usile franceze, deoarece ei trebuie sa mute mobilierul pentru a-si deschide usa! Nu numai ca acest lucru este enervant, dar nu pot deschide usa suficient de larg pentru a permite aerul curat. Unii proprietari de case prefera o usa cu pat glisant, deoarece nu necesita spatiu de locuit pentru a se deschide si inchide.
 • Balamalele de pe usile franceze tind sa aiba probleme in timp si, in cele din urma, vor necesita service, in timp ce rolele glisante au o durata de viata mult mai lunga.
 • Eficienta energetica slaba – Zona in care usile franceze se unesc in centru este susceptibila la scurgeri de aer si apa. Usile glisante se suprapun, iar acesta este un design mai eficient si creeaza un sigiliu mai strans, in timp ce usile franceze se reunesc fara suprapuneri si au o sansa crescuta de infiltrare a aerului. De asemenea, in timp ce vantul bate spre o usa franceza, acesta tinde sa se inclineze provocand astfel scurgeri de aer suplimentare.

Tinand asadar cont de toate cele povestite in acest articol, de preferat ar fi ca atunci cand doriti sa alegeti usile de interior pentru locuinta dvs., sa va indreptati atentia spre usi glisante de interior.

0 Shares
You May Also Like