Criterii de alegere a unei gradinite

Criterii de alegere a unei gradinite

0 Shares
0
0
0

In fiecare an, foarte multi parinti se afla in cautarea unei gradinite pentru copiii lor, asa ca acestia trebuie sa tina cont de cateva criterii foarte importante pentru a alege cea mai buna gradinita.

Dat fiind faptul ca discutam despre copiii mici si despre gradinite, este evident faptul ca fiecare parinte va cauta o gradinita care sa fie cat mai aproape de locuinta lor, astfel incat sa nu piarda foarte mult timp pe drum, ducandu-si si aducandu-si copiii de la gradinita.

Ei bine, parintii care se afla in cautarea unei gradinite pentru copii, cu siguranta vor mai tine cont si de alte criterii pentru a alege cea mai buna gradinita pentru copiii lor, astfel ca unii parinti vor intreba persoane cunoscute care si-au inscris copiii la gradinita, pentru a afla daca sunt multumiti de gradinita aleasa.

Acest lucru este unul foarte bun, pentru ca parintii isi pot face intr-o oarecare masura o idee despre gradinitele din apropierea locuintei lor, iar astfel vor stii care sunt gradinitele rentabile si care sunt gradinitele de evitat.

Unii parinti atunci cand se decid sa isi duca copiii la gradinita, aleg sa viziteze fiecare gradinita din cartier, sau fiecare gradinita din oras in cazul in care locuiesc intr-un oras mai mic din tara.

Acest aspect conteaza foarte mult, deoarece in acest fel parintii vor vedea cum arata fiecare gradinita, vor vedea deasemenea cat este de dotata fiecare gradinita, si vor putea sa vada si cum sunt tratati copiii de catre cadrele didactice.

Deasemenea, parintii care se afla in cautarea unei gradinite vor tine cont si de programul gradinitelor din zona in care locuiesc. Aici este important de amintit ca exista gradinite care au program scurt, sau mai bine spus program normal, si exista iarasi gradinite care au un program prelungit.

Acest aspect este foarte important pentru ca parintii care lucreaza pana undeva la orele 15 – 16, isi vor dori pentru copiii lor o gradinita cu program prelungit.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii de care vor tine cont parintii care vor cauta o gradinita pentru copiii lor.

Parintii vor putea opta astfel pentru o gradinita de stat, acolo unde sunt inscrisi foarte multi copii, sau vor putea sa opteze pentru o gradinita particulara sector 1, care are un numar mai mic de copii inscrisi.

Aici este important de precizat faptul ca in cadrul unei gradinite particulare, numarul copiilor fiind mai mic, si cadrele didactice vor reusi sa le acorde acestora mai multa atentie, copiii vor fi mai atent supravegheati, iar acestea sunt doar doua avantaje foarte mari.

Plus de asta, o gradinita particulara este pazita tot timpul, iar copiii isi petrec cele cateva ore in cele mai bune si in cele mai prietenoase conditii.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tina cont toti acei parinti care se afla in cautarea unei gradinite pentru copiii lor. Cei care vor tine cont de aceste criterii, cu siguranta vor alege cea mai buna gradinita.

 

0 Shares
You May Also Like