De unde puteti cumpara bitcoin?

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca este la moda tranzactionarea bitcoin, foarte multe persoane inainte de a cumpara sau de a vinde bitcoin, cauta cele mai recente noutati tranzactii bitcoin, asa ca ne-am propus sa venim in ajutorul acestora si sa le oferim cateva informatii pentru a stii de unde pot sa cumpere bitcoin.

Inainte de a cumpara Bitcoin

In primul rand, inainte de a cumpara Bitcoin, ai nevoie de un loc unde sa il depozitezi. In lumea criptomonedelor, acel loc se numeste „ portofel” si vin intr-o varietate de forme. Diferite tipuri de portofele ofera proprietarilor Bitcoin diverse tipuri de optiuni de securitate, stocare si acces.

Este important de mentionat, insa, ca portofelul dvs. nu va stocheaza tehnic Bitcoins. In schimb, detine chei private, esentiale pentru accesarea unei adrese Bitcoin si pentru a putea cheltui fondurile. Aceste chei digitale sunt necesare pentru a semna o tranzactie, iar in cazul in care utilizatorul le pierde, pierde in mod esential accesul la Bitcoins.

Cele cinci tipuri principale de portofele BTC sunt desktop, mobil, online, hardware si hartie.

Tipuri de portofele

Spatiul de lucru

Pe computerul utilizatorului este instalat un portofel pentru desktop, oferind un control complet al fondurilor si siguranta bugetului relativ.

Exista portofele groase pentru desktop, care permit utilizatorilor sa descarce blocuri de retea si sa le controleze autenticitatea, precum si sa asigure gestionarea independenta a securitatii fondurilor lor. Pe de alta parte, portofelele subtiri nu necesita utilizatori sa descarce blocuri si pot fi descarcate cu usurinta pe un dispozitiv portabil.

Mobil

Principalul avantaj al portofelului mobil este ca fondurile utilizatorului sunt intotdeauna la indemana. Este o modalitate foarte convenabila de plata a marfurilor prin scanarea codurilor QR.

In unele cazuri, utilizatorii pot profita de caracteristica de comunicare aproape camp a smartphone-ului lor, ceea ce le permite sa atinga pur si simplu telefonul lor impotriva unui cititor si sa nu introduca nicio informatie deloc.

O caracteristica comuna a tuturor portofelelor mobile este aceea ca nu sunt clienti Bitcoin plini. Acest lucru se datoreaza faptului ca un client Bitcoin complet trebuie sa descarce intregul Blockchain, care este in continua crestere si necesita mai multe gigabyte de stocare.

Pe net

Daca utilizati un portofel bazat pe web, cheile private ale utilizatorilor sunt stocate online, pe un server controlat de altcineva si conectat la Internet.

In timp ce le permite oamenilor sa-si acceseze cu usurinta fondurile de pe orice dispozitiv de oriunde in lume, exista intotdeauna riscul ca serverul sa fie hacked sau chiar organizatia care conduce serviciul sa preia controlul Bitcoins. Cu toate acestea, riscul poate fi redus semnificativ prin implementarea unei varietati de masuri de securitate.

Hardware

Portofelele hardware sunt dispozitive portabile dedicate care pot detine chei private si ajuta la facilitarea platilor. Exista mai multe tipuri diferite de portofele hardware, dar toate le permit utilizatorilor sa poarte in esenta orice suma de bani in buzunar.

Hartie

Poate una dintre cele mai sigure optiuni pentru stocarea Bitcoin, un portofel de hartie este practic doua coduri QR, generate folosind un serviciu desemnat. Una dintre ele este o cheie publica, o adresa care poate fi folosita pentru a primi BTC-uri. Cealalta este o cheie privata, folosind care puteti cheltui Bitcoins stocate la acea adresa.

De unde sa cumperi Bitcoin

Cumpararea Bitcoins nu este atat de usoara cum s-ar putea astepta un strain. Cu toate acestea, numarul de optiuni este in continua crestere. Toata lumea poate alege o optiune de achizitionare a criptomonedei care se potriveste nevoilor lor, unele dintre ele nici macar nu necesita acces la internet sau un portofel BTC.

Se poate cumpara bitcoin de la un ATM de exemplu, dar exista si alte posibilitati precum: Carduri cadou, Schimburi, Schimburi Bitcoin, P2P, Un trust de investitii. In cele ce urmeaza insa, noi vom discuta despre ATM-uri.

In ciuda faptului ca sunt un concept foarte nou, bancomatele Bitcoin apar in orase din intreaga lume, iar numarul acestora este in continua crestere. Masinile percep un comision de la trei la suta pana la opt la suta peste pretul normal de schimb, dar ofera utilizatorilor cea mai privata experienta de cumparare Bitcoin.

Tot ce trebuie sa faceti este sa inserati bani in bancomat si sa va scanati portofelul mobil codul QR sau sa primiti o chitanta pe hartie cu codurile si instructiunile despre cum sa transferati fondurile in portofel. Deoarece Bitcoins castiga popularitate, astfel de bancomate au un potential de a deveni unul dintre cele mai comune moduri de cumparare a criptomonedei.

Este evident ca ATM-urile Bitcoin sunt foarte putin probabil sa apara in tarile in care Bitcoin este interzis sau ilegal. Puteti gasi cel mai apropiat bancomat Bitcoin folosind un serviciu de harta desemnat, cum ar fi CoinATMRadar.

0 Shares
You May Also Like