Ce trebuie sa stii despre un generator

Ce trebuie sa stii despre un generator?

0 Shares
0
0
0

Generatoarele sunt diferite, acest lucru este clar. Insa care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le stii inainte de a alege un generator?

Ei bine, cu siguranta exista suficiente detalii pe care ar fi bine sa le ai in vedere.

Pe piata intalnim inclusiv generatoare in functie de tipul de curent pe care il genereaza. Pentru a face calculul de putere necesar, trebuie sa faci o lista cu dispozitivele electronice pe care vrei sa le contectezi la un generator.

In felul acesta vei afla care este consumul acestora in wati. Dintre tipurile de generatoare de pe piata, se disting in general prin tipul de tensiune, daca este un produs monofazat sau trifazat.

Generator de curent monofazat

Aceste generatoare sunt indicate pentru uzul casnic deoarece ofera un curent de 230 V pe care toate aparatele de uz casnic il utilizeaza in casa.

Generator de curent trifazat

Acest tip de generator genereaza un curent trifazat de 400 V care este folosit in echipamentele specifice.

In functie de tipul de pornire, generatorul electric poate fi pornit in diferite moduri, printre care: la cheie, sfoara sau automat.

Generatorul de curent automat

Generatoarele cu pornire automata reprezinta cele mai apreciate generatoare electrice. De obicei, pornirea automata este intalnita la cele stationare. Acestea vor porni automat in momentul in care vor observa intreruperea alimentarii cu electricitate din reteaua la care te afli conectat.

Generatorul de curent cu demaror la sfoara

Generatoarele electrice cu pornire de acest tip sunt cele mai accesibile din punct de vedere al pretului de pe piata. Pornirea acestora nu va fi grea, insa va fi necesar sa tragi destul de tare. Procesul se aseamana cu cel de pornire al unei drujbe. Este indicat sa te opresti daca generatorul nu porneste la primele incercari, deoarece s-ar putea sa il strici.

Daca ai nevoie de un generator eficient, opteaza pentru un generator Open Frame Stager FD 1000E3 trifazat.

Generatorul cu pornire la cheie este asemanator cu procesul de pornire al unui autoturism. Va fi necesar doar sa rasucesti cheia.

Principala caracteristica pe care ar trebui sa o iei in calcul este data de puterea oferita de generatorul electric.

Majoritatea acestor produse prezinta o eticheta care arata puterea electrica, insa exista aparare care arata doar tensiunea si amperajul.

Puterea rezistiva

Toata energia este transformata in energie luminoasa sau termica. Curentul este in faza cu tensiunea. Aceasta este puterea produselor standard, cum ar fi: spoturi, becuri, incalzitoare, etc.

Puterea inductiva

In momentul in care un curent electric circula prin dispozitive, se genereaza un camp magnetic care converteste energia electrica in cea magnetica pentru a le ajuta sa functioneze.

Calculeaza consumul de energie electrica al casei tale

Calculeaza-ti consumul de echipamente pe care le ai in casa si afla care este tipul de generator electric potrivit pentru locuinta ta!

Nu uita ca un generator Open Frame Stager FD 10000E3 reprezinta o alegere potrivita pentru toti cei care au nevoie de eficienta crescuta, calitate inalta si rezistenta mare de-a lungul timpului.

O buna informare te va ajuta sa iei decizia corecta!

0 Shares
You May Also Like