Eliminarea straturilor de grasime si remodelarea corpului

Eliminarea straturilor de grasime si remodelarea corpului: laserlipoliza sau liposuctie?

0 Shares
0
0
0

Exista multe motive pentru care putem sa ne dorim remodelarea corpul si nu toate sunt neaparat legate de supraponderalitate.

Remodelarea corporala poate fi realizata prin diferite tehnici, unele mai invazive, cum ar fi liposuctia, iar altele mult mai putin invazive, cum ar fi laserlipoliza, care utilizeaza energia emisa de un dispozitiv laser pentru a topi depozitele de grasime prin caldura.

In ambele cazuri, este important de retinut ca remodelarea corpului nu inseamna slabire: este intotdeauna important sa insotesti tratamentele estetice de o dieta corecta si de un stil de viata activ, deoarece atat liposuctia, cat si laserlipoliza au ca scop sculptarea si remodelarea corpului.

Multe persoane isi doresc sa isi remodeleze corpul si sa arate mai bine, daca si tu esti printre ele continua sa citesti articolul si slabeste cu ajutorul Silhouette.

Cum functioneaza operatia de liposuctie?

Liposuctia este o operatie de chirurgie plastica si, ca atare, necesita spitalizare, anestezie si convalescenta, precum si toate riscurile si complicatiile posibile ale oricarei interventii chirurgicale.

Poate fi efectuata cu orice tip de anestezie: generala, locala si/sau spinala. In general, tipul de anestezie este ales in functie de situatia specifica pentru a asigura un confort maxim pentru pacient.

De asemenea, se injecteaza de obicei in zona o solutie constand intr-un amestec de anestezic local si adrenalina, ceea ce reduce aproape la zero riscul de sangerare si permite o remodelare mai usoara a zonei de tratat.

Procedura consta in efectuarea unei mici incizii in zona care urmeaza sa fie tratata, urmata de aspirarea grasimii cu ajutorul unor canule conectate la un aspirator. Invazivitatea procedurii s-a imbunatatit de-a lungul anilor, deoarece se folosesc canule din ce in ce mai mici.

Dupa operatie, este esential sa se mentina o compresie elastica, care ajuta zona sa isi ia forma cuvenita, precum si sa se urmeze cu atentie toate prescriptiile medicului care a efectuat operatia.

Cum functioneaza tratamentul de laserlipoliza?

Laserlipoliza este o procedura mult mai putin invaziva care utilizeaza caldura energiei laser pentru a topi straturile de grasime si pentru a remodela corpul prin restabilirea volumelor normale.

Aparatul este format dintr-un laser care emite caldura la o anumita frecventa, conectat la o fibra optica si la o microcanula foarte subtire. Medicul face o mica incizie folosind pliurile normale ale pielii pentru a evita cicatricile, dupa care introduce microcanula si fibra optica. Fibra optica emite caldura si topeste depozitele de grasime, in timp ce microcanula le aspira si le indeparteaza.

Caldura are o dubla actiune, deoarece are si un efect de “strangere a pielii”, adica stimuleaza sinteza colagenului, ajutand la recompunerea tesutului cutanat. Un alt avantaj al caldurii este ca poate coagula vasele de sange mici, astfel incat nu exista riscul de pierdere de sange sau de microembolism.

Pe langa aceste doua tratamente care cel mai probabil sunt luate in considerare de persoanele care au probleme mai severe cu greutate exista si cele non-invazive care sunt efectuate de specialisti.

Unele dintre cele mai cunoscute tratamente care dau si rezultate pentru remodelarea corporala sunt: criolipoliza, terapia calda cu alge, LPG Endermolab, tratamentele locale cu cofeina si cele cu acid hialuronic. Daca vrei sa beneficiezi de un tratament iti sugerez sa contactezi un specialist si sa decizi impreuna cu acesta care este cel mai potrivit pentru tine.

0 Shares