Ce sa-i faci unui telefon sau unei tablete atunci cand acestea nu mai pornesc?

Ce sa-i faci unui telefon sau unei tablete atunci cand acestea nu mai pornesc?

0 Shares
0
0
0

Nu cred ca mai este pentru nimeni un secret faptul ca dispozitivele mobile au inceput sa fie preferate de catre toata lumea din ce in ce mai mult, astfel ca fiecare dintre noi utilizam un smartphone sau o tableta mai mult decat un calculator sau un laptop.

Ce este important de amintit referitor la aceste dispozitive, este ca indiferent ca discutam despre un telefon mobil inteligent, sau ca discutam despre o tableta, acestea pot sa ajunga in situatia de a nu se mai deschide, indiferent daca sunt incarcate sau nu.

Cea mai simpla solutie ar fi sa iti trimiti intr-o astfel de situatie telefonul intr-un service de reparatii telefoane Bucuresti, sau sa iti trimiti tableta la un service.

Indiferent ca discutam despre dispozitivele cu sistemul de operare Android, sau despre cele cu sistemul de operare iOS, acestea vor fi reparate la un service gsm, insa din fericire, poti sa incerci si tu sa le repari acasa.

Aceste dispozitive electronice, datorita faptului ca folosesc un sistem de operare, se pot defecta si se pot bloca complet, iar astfel sa nu se mai deschida, insa sunt mai multe solutii mai mult decat simple care vor fi de mare ajutor in aceasta situatie.

In cazul in care detii un dispozitiv mobil care are sistemul de operare Android, atunci ar trebui sa te asiguri de faptul ca acesta este inchis si ca intrii in recovery mode, un meniu special care se aseamana cu BIOS-ul calculatorului.

Partea neplacuta privind acest meniu asemanator cu BIOS-ul calculatorului, este aceea ca pentru fiecare model de smartphone in parte exista o combinatie de taste diferita pentru a acesa recovery mode, iar pentru asta tu va trebui sa stii sa folosesti combinatia corecta.

Dupa ce vei reusi sa accesezi acest meniu, vei reusi sa iti restaurezi dispozitivul astfel incat acesta sa se prezinte exact ca si in momentul in care a fost achizitionat, fara a avea fisiere salvate sau aplicatii instalate.

De fapt, aceasta functie daca stam sa ne gandem mai bine, este identica cu resetarea generala a tabletei sau a telefonului, optiune pe care o gasim in meniul standard al terminalelor cu sistemul de operare Android.

In cazul in care ai un dispozitiv de la Apple, cu siguranta solutia este ceva mai complicata pentru ca vei avea nevoie de un calculator sau de un laptop, dar si de iTunes si de un cablu USB.

Odata ce ai aceste lucruri la dispozitie, va trebui sa conectezi prin intermediul cablului USB calculatorul la iTunes, iar atunci va trebui sa apesi butonul Home al dispozitivului Apple pana in momentul in care iTunes observa faptul ca terminalul a intrat in recovery mode.

Acest proces poate dura chiar si 30 de secunde,insa de aici lucrurile vor fi simple pentru ca va trebui sa selectezi optiunea restore, dupa care dispozitivul tau va fi resetat.

Asadar, daca treci printr-o astfel de situatie, cu siguranta vei stii cum sa iti deschizi dispozitivul, indiferent ca are sistemul de operare iOS sau Android.

0 Shares
You May Also Like