Ce beneficii pentru sanatate au nucile pecan?

Ce beneficii pentru sanatate au nucile pecan?

0 Shares
0
0
0

Nucile pecan sunt originare de pe continentul American, din America de Nord si Mexic mai exact, si sunt miezul fructelor unui arbore care face parte din specia Hickory. Aceste nuci pecan cresc in interiorul unor coji ovale, si au culoare maronie.

Chiar daca in Romania au aparut pe piata relativ recent, nucile pecan sunt consumate pe continentul american inca de prin anul 1500, iar in perioada respectiva faceau parte din alimentatia popoarelor indigene.

Prima plantatie recunoscuta oficial insa de nuci pecan dateaza din anul 1772, si a fost inregistrata in Statele unite ale Americii, tara care ofera 80% din productia mondiala a acestor nuci.

In cazul in care nu stiati, sanatatea are parte de o multime de beneficii datorita consumului nucilor pecan, iar in cele ce urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre cele mai importante beneficii nuci pecan.

  1. Nucile pecan contin vitamina E, care are efecte antioxidante si poate stimula activitatea interna

Pecanele (nucile pecan) sunt una dintre cele mai cunoscute surse alimentare de vitamina E, care are efecte antioxidante. Vitamina E vine de fapt in opt izoforme, alfa-tocoferolul fiind forma preferata a vitaminei utilizate de corpul uman.

Exista 0,4 mg de alfa-tocoferol intr-o portie de uncie de nuci pecan, care va ajuta sa ajungeti la doza recomandata zilnic de 15 mg de alfa-tocoferol la fiecare portie.

Pecanele contin de asemenea, 6,9 mg de vitamina E izoforma gamma-tocoferol. Acest compus sperie radicalii liberi si speciile de azot reactiv care pot provoca daune celulare. Obtinerea de suficienta vitamina E este asociata cu riscul redus de degenerare maculara legata de varsta, boli hepatice grase, cataracta, diabet de tip 2 si chiar anumite tipuri de cancer.

  1. Nucile pecan sunt o sursa de proteine ​​pe baza de plante

Datorita aromei lor bogate si natural dulce, unele persoane clasifica in mod gresit pecanele ca fiind un aliment exclusiv pentru desert. Aceasta este o greseala uriasa, ceea ce va determina sa pierdeti pecanele ca o mare sursa de nutritie in produsele savuroase.

De exemplu, daca doriti o gustare sarata, presarati pecanele cu praf de usturoi, mustar uscat si o stropire de sare de mare inainte de a le arunca in cuptor pentru a praji.

Pecanele sunt bogate in proteine, astfel ca adaugandu-le in dieta, va vor impiedica sa va infometati la scurt timp dupa mancare. De exemplu, o uncie de cacao contine 3 grame de proteine ​​(Self Nutrition Data, 2015).

  1. Nucile pecan ca sursa de tiamina

Tiamina, cunoscuta si sub numele de vitamina B1, este una dintre vitaminele complexului B. Desi toate vitaminele complexului B joaca un rol in metabolismul energetic, tiamina este deosebit de importanta in aceasta privinta.

Va ajuta celulele sa creasca, sa se dezvolte si sa se divizeze, asigurand o sanatate celulara corespunzatoare. Esecul de a obtine suficienta tiamina va poate afecta negativ metabolismul si poate duce la anumite probleme neurologice.

Este recomandat ca barbatii adulti sa obtina 1,2 mg de tiamina in fiecare zi, in timp ce femeile adulte au nevoie de 1,1 grame. Exista 0,2 mg de tiamina intr-o uncie de boabe (Data Nutrition Self, 2015), care va ajuta sa atingeti 12% din obiectivul dvs. alimentar zilnic.

  1. Nucile pecan sunt bogate in minerale critice pentru crestere si metabolizare

In incercarea de a obtine suficiente vitamine si antioxidanti, unii oameni uita de ceilalti micronutrienti care ajuta corpul sa functioneze corect, iar aici ne referim la minerale. Pecanele sunt o sursa excelenta de mangan (o uncie furnizeaza 63% din aportul dvs. zilnic recomandat) si cupru (o uncie contine 12% din aportul dvs. zilnic).

Aceste minerale sunt componente critice ale enzimelor de care corpul are nevoie pentru a efectua reactii fiziologice in interiorul celulelor. Esecul in a obtine suficiente minerale poate cauza probleme cu cresterea si metabolismul.

  1. Ajuta la pierderea in greutate

Consumul de nuci pecane imbunatateste satietatea si creste metabolismul. Cercetarile au indicat ca o dieta care cuprinde nuci pecan ajuta la pierderea in greutate. Nucile sunt de asemenea, surse foarte bogate ale mai multor grupuri importante de vitamine din complexul B, cum ar fi riboflavina, niacina, tiamina, acidul pantotenic, vitamina B-6 si folatii care ajuta impreuna la cresterea metabolismului.

  1. Reducerea riscului in cazul anumitor tipuri de cancer

Nucile pecan protejeaza organismul uman impotriva cancerului datorita proprietatilor anti-proliferative ale acidului elagic care inhiba legarea ADN-ului anumitor cancerigeni, cum ar fi nitrosaminele si hidrocarburile aromatice policiclice. Acestea contin acid oleic, un acid gras care s-a dovedit a reduce riscul de cancer la san. Nucile de pecan reduc si riscul de cancer de colon, deoarece ajuta la curatarea sistemului gastro-intestinal.

0 Shares
You May Also Like