Beneficiile consumului de legume din propria gradina

Beneficiile consumului de legume din propria gradina

0 Shares
0
0
0

Locuiti la casa si aveti gradina? In aceste conditii, daca pana la momentul actual nu v-ati ocupat de agricultura si de gradinarit, cu siguranta a sosit momentul sa va scoateti uneltele de gradinarit si sa treceti la treaba.

Cultivarea propriilor legume va ofera o multime de beneficii si de avantaje, iar in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva dintre acestea. Cititi pana la final pentru a avea care sunt beneficiile consumului de legume din propria gradina.

  1. Controlul culturii

Atunci cand va ocupati de cultivarea legumelor in propria gradina, detineti controlul. Doar dvs. puteti decide ce ingrasaminte folositi, ce cultivati, cat de des irigati culturile, etc.

Inainte de a stabili ce doriti sa cultivati, asigurati-va ca aveti la dispozitie toate cele necesare. In primul rand, este important sa folositi o motosapa sau unul motocultor. Exista diferente intre motosape si modelele de motocultoare Rabota, insa exista si o mare asemanare: sunt utile pentru pregatirea terenului inainte de a pune semintele in pamant.

Motosapele de exemplu sunt potrivite atunci cand aveti o gradina care nu are o suprafata foarte mare (maxim 1500 de metri patrati). Puteti sa folositi o motosapa si daca aveti sere sau solarii.

Motocultoarele insa, reprezinta cea mai eficienta solutie in ceea ce priveste pregatirea terenului in vederea cultivarii legumelor, atunci cand suprafata de teren pe care o detineti este mai mare de 1500 de metri patrati.

Incepand de la aceasta suprafata si pana la 5000 de metri patrati, puteti folosi un motocultor hobby. Puteti alege unul din modelele de motocultoare Rabota daca aveti o suprafata de teren cuprinsa intre 5000 de metri patrati si 10.000 de metri patrati. Un motocultor semiprofesional este ideal in acest caz.

Pentru o suprafata mai mare de 10.000 de metri patrati, alegeti un motocultor profesional.  Unui motocultor ii puteti atasa chiar si diferite accesorii, astfel incat sa va usurati considerabil munca.

Asadar, un motocultor sau o motosapa reprezinta alegerea potrivita pentru a va asigura ca aveti terenul pregatit inainte de a semana semintele sau de a planta rasadurile.

  1. Stil de viata sanatos

Un al doilea motiv important datorita caruia este important sa va ocupati de cultivarea legumelor in cazul in care aveti o gradina, este ca astfel veti avea un stil de viata sanatos.

Comaratii se pot face intre legumele pe care le cultivati in gradina, si cele pe care le puteti cumpara de la supermarket, dar cu siguranta legumele cultivate in propria gradina sunt mult mai sanatoase, sunt gustoase, si bune pentru sanatate.

Atunci cand cultivati personal legumele, dupa cum spuneam si la primul punct, dvs. detineti controlul in ceea ce priveste ingrasamintele folosite (daca folositi ingrasaminte chimice sau organice), dvs. decideti cata apa le oferiti culturilor, etc.

Cand consumati legumele pe care le cultivati in propria gradina, stiti ca mancati sanatos, nu va mai faceti griji ca produsele au fost injectate sau ca au diferite chimicale care va pot afecta starea de sanatate.

  1. Obtineti o curte mai primitoare

Fara doar si poate, atunci cand va ocupati de cultivarea legumelor, veti avea o gradina mult mai primitoare, mai naturala si mai plina de culoare si de viata. Nimic nu se compara cu mirosul fructelor si al legumelor proaspete din gradina.

  1. Reducerea cheltuielilor

Atunci cand decideti sa va ocupati de agricultura, un lucru este clar: nu mai cheltuiti atat de multi bani. Legumele din supermarketuri au preturi piperate in cele mai multe cazuri, si nici nu sunt la fel de sanatoase precum cele cultivate in propria gradina.

Deci, alegeti sa profitati de terenul de care dispuneti, si ocupati-va de agricultura. Cultivati legumele preferate, si bucurati-va de o multime de beneficii.

0 Shares
You May Also Like