Ce avantaje au ambalajele biodegradabile?

Ce avantaje au ambalajele biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

Materialele plastice biodegradabile sunt special realizate intr-un mod care sa le permita sa se poata descompune sau sa se degradeze in momentul in care sunt expuse radiatiilor ultraviolete ale soarelui, enzimelor, bacteriilor, apei sau abraziunii vantului.

Aceste materiale plastice biodegradabile se obtin din tot felul de materii prime regenerabile sau din materiale naturale sau vegetale naturale, cum ar fi printre altele cojile de portocala, uleiul de porumb, iarba, soia, microorganisme sau amidon.

Prelucrarea industriala a materialelor plastice biodegradabile este foarte asemanatoare cu fabricarea plasticului obisnuit, dar facem precizarea neaparat a faptului ca materialele care se folosesc sunt diferite, dat fiind faptul ca materialele biodegradabile sunt acele materialele care se pot descompune cu usurinta.

Materialele plastice biodegradabile, pot fi folosite pentru fabricarea unor pungi biodegradabile si compostabile pe care le vedem adesea in supermarketuri; si trebuie sa aflati ca aceste materiale au o multime de avantaje, iar in randurile care urmeaza, puteti descoperi cateva dintre acestea!

  1. Reducerea nivelului de dioxid de carbon

Procesul de fabricare al materialelor plastice a crescut deosebit de mult de-a lungul anilor. Oamenii de stiinta au estimat ca, pana in anul 2050, ar putea exista mai multe materiale plastice in ocean decat peste. Apa potabila va fi contaminata cu 80% din microplastic in acel moment.

Cu ajutorul materialelor plastice biodegradabile, cum ar fi cele obtinute din zahar si dioxid de carbon de catre cercetatorii de la Universitatea din Bath, lumea prevede un viitor al materialelor plastice care poate descompune si elibera doar cantitatea de energie care a fost utilizata pentru realizarea acesteia.

  1. Materialele plastice biodegradabile sunt usor de reciclat

Aceste tipuri de materiale plastice nu numai ca necesita mai putin timp pentru a se descompune atunci cand sunt aruncate, dar pot fi usor reciclate printr-un proces organic. De asemenea, este important de facut precizarea ca materialele plastice biodegradabile din care pot fi obtinute pungile biodegradabile, nu sunt toxice datorita faptului ca nu au substante chimice sau toxine in componenta.

Reciclarea ajuta la diminuarea problemelor de depozitare a depozitelor de deseuri si, in afara de aceasta, deseurile bio reciclate pot fi utilizate ca compost sau ca energie regenerabila pentru biogaz.

  1. Consuma mai putina energie

Este nevoie de mai putina energie pentru fabricarea materialelor plastice biodegradabile in comparatie cu materialele obisnuite. De exemplu, in ceea ce priveste fabricarea polimerului pe baza de porumb, este nevoie de cu 65% mai putina energie in comparatie cu fabricarea unui polimer similar, dare este obtinut din petrol.

De asemenea, pentru fabricarea bioplasticelor nu este nevoie de procesul de gasire, accesare si transport al hidrocarburilor.

Acest lucru inseamna ca mai putine fosile vor fi utilizate, prin urmare acest lucru contribuie la reducerea poluarii mediului. De asemenea, produce 68% mai putine gaze cu efect de sera in timpul fabricarii sale, ceea ce reprezinta un beneficiu semnificativ pentru mediu.

  1. Managementul reducerii deseurilor

Plasticul biodegradabil se descompune numai intr-o perioada de cateva luni, in functie de materialul utilizat pentru fabricarea bioplasticului si de metoda de eliminare. Alte tipuri de plastic traditional constituie 13 la suta din fluxul de deseuri care este de 32 de milioane de tone de gunoi anual si doar 9 la suta din acest tip de plastic poate fi reciclat.

Materialele plastice biodegradabile pot fi considerate o alegere mai potrivita, din cauza faptului se rup usor si pot fi absorbite de sol sau pot fi de-asemenea transformate in compost. Ba chiar mai mult, in cazul in care nu are loc o defalcare completa, este usor sa se realizeze o micsorare a cantitatii de spatiu necesare pentru eliminarea deseurilor de plastic ale globului.

  1. Consum redus de petrol

Uleiul este un ingredient care are o importanta foarte mare in ceea ce priveste fabricarea materialelor plastice traditionale. Se stie ca petrolul are impacturi negative asupra mediului, avand in vedere cantitatea de deseuri produse in timpul rafinarii si, de asemenea, in timpul extragerii uleiului de pe pamant.

Materialele plastice biodegradabile folosesc ideea de produse naturale; ceea ce face ca utilizarea bioplasticului sa fie capabila sa reduca profund cantitatea de petrol folosita, ceea ce prin urmare, poate scadea pericolele pentru mediu.

  1. Produsele plastice biodegradabile nu elibereaza produse daunatoare cand se descompun

Eliminarea materialelor plastice traditionale poate insemna, de asemenea, eliberarea de metan, substante chimice toxice si alte tipuri de poluanti in mediu. Aceste substante se descompun, sunt potential periculoase, deoarece pot dauna cu usurinta ecosistemelor marine si terestre, precum si sanatatea generala a omului.

Bisfenolul A – o componenta semnificativa in fabricarea materialelor plastice, de exemplu, este asociata cu intreruperea endocrinei care este incredibil de daunatoare ciclului de reproducere al fiintelor umane. Alte substante chimice artificiale din materialele plastice traditionale, de asemenea, s-a descoperit ca au legaturi cu diferite boli precum cancerul, si nu numai.

Asadar, acestea sunt 6 dintre cele mai importante avantaje ale ambalajelor care sunt realizate din materiale plastice biodegradabile, cum ar fi pungile biodegradabile de exemplu.

0 Shares
You May Also Like