Probleme comune pentru masinile Skoda Octavia

Probleme comune pentru masinile Skoda Octavia

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, a avea o masina personala in anul 2020 este o necesitate. Fiecare dintre noi dorim astfel sa alegem un autoturism care sa faca fata cerintelor noastre, care sa aiba un pret de achizitie bun, si care sa fie cat se poate de ieftin de intretinut.

Masinile Skoda se pot incadra in aceasta cerintam dat fiind faptul ca sunt masini reusite in general, mai ales modelele Octavia. Acestea sunt masini spatioase, masini care ofera confort sporit, si sunt ideale pentru calatoriile familiei la munte sau la mare.

Skoda Octacia este o masina care impresioneaza din multe puncte de vedere, insa la fel ca alte masini, are unele probleme comune, pe care le puteti descoperi in cele ce urmeaza in acest articol.

Probleme DPF

Motorul masinii Skoda Octavia a fost proiectat pentru a fi impins la un nivel mai ridicat de performanta in mod periodic. Nerespectarea acestui lucru poate duce la blocarea filtrului de particule in cazul modelelor diesel, iar pentru remedierea problemei va fi necesara curatarea filtrului.

Luminile care vor aparea in tabloul de bord al masinii va vor indica acest lucru. Rezolvarea poate fi efectuata deplasandu-va pe un drum deschis, timp de 10 – 15 minute, in viteza a 4-a.

Scurgeri in masina

Este important sa verificati masina daca exista semne de deteriorare a apei. Exista masini Skoda Octacia care permit scurgerea apei in masina, iar acest lucru este cauzat de sigiliile din portbagajul masinii care vor putea permite scurgerea apei in timpul unor ploi torentiale. Drenarea din fata masinii, (zona inferioara a parbrizului) poat fi blocata, iar din acest motiv este posibil ca apa sa patrunda in interiorul din fata.

Volanta cu masa dubla

Cu siguranta o astfel de defectiune nu isi doreste nici un sofer care detine un autoturism Skoda Octacia (si nu numai). Volanta cu masa dubla se desparte, ducand astfel la o defectiune masiva in interiorul motorului. Daca intentionati sa cumparati o masina Skoda Octavia second hand, asigurati-va ca verificati istoricul intrarilor masinii in service, si vedeti daca volanta cu masa dubla a fost schimbata. In caz contrar, s-ar putea sa aveti ghinionul de a fi nevoit sa schimbati aceasta piesa, care nu este tocmai ieftina.

Defectiunea turbinei

O alta problema posibila este legata de defectiunea turbinei. De obicei, condusul subturat al masinii, ungerea deficitara, patrunderea murdariilor in ulei sau o lovitura a unui corp strain, sunt cauzele defectiunii turbo. Este foarte important sa stiti ca in cazul in care turbosuflanta masinii se defecteaza, aveti doua solutii: reconditionare turbo sau inlocuire turbo.

Probleme ale cutiei de viteze

Cutia de viteze automata a masinii Skoda Octavia (cutia intalnita la masinile Volkswagen – DSG este cutia), poate crea probleme odata cu trecerea timpului. Mai exact, se va crea acea senzatie de infundare atunci cand se accelereaza si decelereaza.

Problema poate fi remediata prin reconditionarea cutiei de viteze sau prin inlocuirea acesteia cu o cutie de viteze compatibila. Trebuie facuta insa precizarea ca o asemenea problema vine cu costuri foarte mari.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante probleme pe care le poate avea o masina Skoda Octavia. Daca intentionati sa alegeti un astfel de autoturism, este indicat sa mergeti cu masina intr-un service itp Cluj Napoca, acolo unde expertii vor verifica masina.

Acestia vor verifica sistemul de directie, sistemul de franare, vor verifica si noxele, si intr-un final va pot spune care sunt problemele masinii, ce piese trebuiesc inlocuite (daca este cazul), iar dvs. va puteti crea o parere, daca merita sa alegeti sau nu masina. In acest fel, veti avea siguranta ca ati ales o masina buna.

0 Shares
You May Also Like