Beneficiile magneziului, de ce sa-l luati?

Beneficiile magneziului, de ce sa-l luati?

0 Shares
0
0
0

Este recomandat de medici si farmacisti, deoarece exista atat de multe beneficii ale magneziului pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc.

De fapt, magneziul este o substanta esentiala pentru sanatate. Nivelurile scazute pot duce la aparitia bolilor cardiovasculare si a diabetului si, desi este esential pentru sanatatea noastra, aproximativ 80% din populatie este deficitara in acest sens, de aceea este recomandat sa iei MagVital fiole cu magneziu si vitamina B6.

Ce este magneziul?

Magneziul (simbol chimic Mg) este un mineral prezent in mod natural atat in corpul nostru, cat si in numeroase alimente, suplimente si medicamente (antiacide si laxative).

De asemenea, actioneaza ca un cofactor in peste 300 de reactii biochimice care au loc in corpul nostru, cum ar fi sinteza proteinelor, buna functionare a muschilor si a nervilor, structura osoasa, controlul concentratiei de glucoza din sange, controlul tensiunii arteriale, transportul activ al ionilor de calciu si potasiu prin membranele celulare (esential pentru conducerea impulsului nervos, contractia musculara si ritmul cardiac adecvat) si in sinteza ARN-ului, ADN-ului si a antioxidantului glutation (da, ajuta si la caderea parului si la regenerarea unghiilor, toata lumea ma intreaba acest lucru si, intr-adevar, asa este, desi este poate una dintre cele mai putin importante functii).

Organismul nostru contine aproximativ 25 g de magneziu, din care 50/60% este prezent in oase si in tesuturile moi, iar mai putin de 1% se afla in serul sanguin. Excretia este controlata in principal de rinichi (in acest articol explic cat de mult magneziu ramane in organism).

Importanta si beneficiile pentru sanatate ale magneziului

Magneziul este extrem de important si are multe beneficii. Nivelurile scazute induc, de fapt, modificari in caile metabolice care pot creste riscul de imbolnavire in timp, inclusiv hipertensiunea si alte boli de inima, diabetul de tip 2, osteoporoza si durerile de cap.

Magneziul si dieta

Consumand alimentele potrivite, ar trebui sa puteti obtine suficient magneziu din alimentatie. Cu toate acestea, s-a demonstrat ca 70-80% dintre oameni consuma mai putin decat doza zilnica recomandata din acest nutrient. De ce se intampla acest lucru?

Teoretic, legumele cu frunze verzi sunt o sursa buna de magneziu, dar solul in care cresc este deficitar in minerale, ceea ce face ca si legumele care cresc in el sa fie deficitare (numeroase studii din ultimii 70 de ani arata ca exista o reducere de 14 pana la 80% a cantitatii de magneziu prezenta in fructe si legume, comparativ cu cea de dinainte).

Pentru ce se utilizeaza vitamina B6?

Vitamina B6 este implicata in metabolismul aminoacizilor, al acizilor grasi si al zaharurilor si contribuie la formarea hormonilor si a celulelor rosii si albe din sange. Vitamina B6 joaca un rol esential in formarea unei bariere imunitare pentru a proteja impotriva bolilor, in stimularea functiei cerebrale si in prevenirea imbatranirii. Acesta este motivul pentru care vitamina B6 este utilizata in numeroase produse anti-imbatranire.

Care este necesarul zilnic de vitamina B6?

Necesarul zilnic de vitamina B6 variaza in functie de sex. Pentru femei, limita este de cel putin 1,1 mg pe zi; pentru barbati, aceasta se ridica la 1,5 mg.

Deficienta de vitamina B6

Deficitul de vitamina B6 apare in cazuri rare. De obicei, se prezinta cu apatie si slabiciune fizica si mentala generalizata. Dar si cu insomnie, spasme musculare, retentie de apa si tulburari ale sistemului nervos. Lipsa vitaminei B6 poate provoca anemie hipocromica (globulele rosii devin mai deschise la culoare) si poate facilita formarea de pietre la rinichi.

0 Shares
You May Also Like