Ursitoarele-sunt-fiinte-imaginare-remarcabile
Ursitoarele sunt fiinte imaginare remarcabile

Ursitoarele sunt fiinte imaginare remarcabile

0 Shares
0
0
0
Ursitoarele-sunt-fiinte-imaginare-remarcabileToti ne aducem aminte de basmele si de povestile din copilarie, cu zane si ursitoare care veneau noaptea fara sa poata fi vazute si preziceau destinul implacabil al copilului chiar de la nastere.
Ursitoarele sunt fiinte imaginare remarcabile si sunt preluate de la greci unde se numeau Moirae, fiind fiice ale lui Zeusi cu zeita Themis. Acestea puteau sa plasmuiasca si sa controleze soarta oamenilor de cand se nasc si pana cand trec in nefiinta.
In mitologia noastra ursitoarele sunt reprezentate de trei femei mistice despre care se spune ca ar exista si in realitate si ca pot sa fie auzite uneori dar niciodata nu au fost vazute.

Acestea sunt inlocuitoarele mamei sau cel putin asa erau uneori considerate si au puterea sa harazeasca soarta omului si sa ii proroceasca viitorul.
Aceste fiinte enigmatice si supranaturale, scriu irevocabil de la nastere toate evenimentele si intamplarile care vor avea loc in timpul vietii unei persoane fara ca aceste intamplari sa depinda si de vointa persoanei careia i se ursesc.
Pentru botezul micutului noi va recomandamsa angajati ursitoare botez Bucuresti si veti avea o seara magica pentru copil.
Noi credem ca toate povestile au si un sambure de adevar si ca zanele sau ursitoarele chiar exista. Acestea vin misterios la nasterea unui copil si cu ajutorul unor cuvinte tainice pe care le rostec in praf de stele si sub lumina lunii ii creaza minutios firul vietii.
Din mosi stramosi se site ca soarta este data chiar de la nastere cu ajutorul ursitoarelor care sunt simbolurile nasterii, vietii si mortii. In folclorul nostru sunt mentionate doar trei ursitoare. Prima este cea care are furca si fusul, a doua ursitoare este cea care toarce firul produs de prima si ultima ursitoare este ca care il taie si decide astfel momentul in care omul va trece in nefiinta.
Ceea ce spun ursitoarele se  numeste ursita si se crede ca aceasta depinde de starea de spirit a ursitoareleor si de asemenea si de momentul nasterii care poate avea loc intr-un ceas bun sau nu, de viata pe care o au parintii si de alte elemente cosmice si carmice.
Dupa ce menirea este trecuta in cartea vietii se spune ca nu mai poate fi schimbata decat cu eforturi supraomenesti. Ursitoarele sunt acele zane care vin doar in nopti fara sot pentru a hotari soarta copilului. In Transilvania se credea ca pentru ca ursitoarele sa fie binevoitoare vor trebui sa aiba in camera unde se afla si copilul, paine, sare si cu ghem de lana.
Pentru a sti cand vin ursitoarele se lasa faina pe jos pe care parinti vor putea vedea urmele pasilor ursitoarelor. In celelalte regiuni se face cina ursitoarelor.
In Bucovina se pune pe masa din camera copilului numai o lumina de veghe sau o candela pentru ca ursitoarelor sa le fie usor sa gaseasca copilul dar si sa fie binedispuse, in asa fel incat copilul sa primeasca o soarta cat mai buna.
Parintii copilului vor trebui sa fie veseli in aceasta perioada pentru ca tristestea le poate supara pe ursitoare si destinul va fi in functie de starea lor de spirit.
0 Shares
You May Also Like