Te-ai gandit vreodata cum te ajuta automatizarea locuinte tale?

Te-ai gandit vreodata cum te ajuta automatizarea locuinte tale?

0 Shares
0
0
0

Solutiile de automatizare a casei inunda piata din ce in ce mai mult. Specialistii de la Salus Controls in automatizarea locuintelor ofera instalarea sistemelor de automatizare si programare pentru a-ti  transforma casa intr-una inteligenta si conectata.

Dar ce ar justifica o astfel de investitie? Descopera 5 motive esentiale pentru a-ti face casa inteligenta si conectata.

Simplifica viata ocupantilor

Cum sa-ti inchizi casa dintr-un singur gest? Automatizarea locuintei ofera solutia care iti permite sa pleci in vacanta cu o liniste deplina, fara teama ca ai fi putut lasa o fereastra deschisa la parter sau ca ai uitat sa opresti gazul.

Casa conectata simplifica viata ocupantilor, deoarece poti opri totul cu un singur buton sau poti opri totul automat.

Te protejeaza de intrusi

Pentru a dormi linistit si a te bucura de confortul casei tale cu incredere, este imperativ sa acorzi prioritate sigurantei. Iti protejezi proprietatea si familia, optand pentru o casa inteligenta, care sa poata descuraja efractiile sau sa actioneze la notificarea unei intruziuni.

De indata ce senzorii de miscare sau senzorii termici detecteaza activitate neobisnuita in casa, in prezenta ta sau in absenta ta, casa declanseaza un plan de aparare real, cum ar fi scenariul de „simulare a prezentei”.

Automatizarea casei iti permite sa controlezi, la fata locului sau la distanta, o multitudine de dispozitive de supraveghere precum camere, alarme sonore si vizuale, senzori de miscare etc.

Economisesti energie

Cu o casa automatizata, economisesti energie pe tot parcursul anului, optimizand gestionarea dispozitivelor de incalzire si iluminare. Folosind un cronometru sau un detector de miscare, poti evita uitarea si risipirea energiei.

Piesele goale sau putin folosite functioneaza cu module de viteza redusa. Casa cu consum redus de energie nu mai este un mit cu automatizarea casei, deoarece acum poti programa, de exemplu, udarea automata a gradinii noaptea, astfel incat apa sa nu se evapore la soare si ca plantele sa nu se arda si toate acestea in timp ce dormi.

Eviti accidentele domestice

Eroarea umana este adesea cauza accidentelor domestice, cum ar fi scurgerile de gaz sau incendiile. Casa inteligenta iti permite sa reduci aceste riscuri datorita detectoarelor de fum sau a detectoarelor de monoxid de carbon care sunt conectate direct la centrul de control.

Cand nu estii acasa, poti utiliza si camerele conectate pentru a-ti monitoriza copiii sau persoanele dependente de pe un smartphone.

Ai o casa care se adapteaza

Casa inteligenta se adapteaza ocupantilor sai de-a lungul vietii lor. Intr-adevar, nevoile si prioritatile oamenilor sunt diferite in functie de varsta si situatia familiei. O familie cu copii se va concentra mai mult pe siguranta jocurilor in exterior, ferestrelor inalte sau programelor TV.

Un cuplu de seniori va opta pentru solutii tehnologice care ii vor alerta pe cei dragi in caz de cadere, aplicatii pentru a comanda mesele care urmeaza sa fie livrate, sisteme de securitate pentru a compensa uitarea frecventa sau pierderea memoriei.

Concluzie

Viitorul este o casa conectata si inteligenta care gestioneaza totul de una singura. O viziune demna de un film Spielberg bun si totusi este o realitate astazi, la indemana tuturor datorita automatizarii caselor!

0 Shares
You May Also Like