Sucul de Aronia – de ce este bine sa il consumam?

0 Shares
0
0
0

În ultimii ani, tot mai multe persoane s-au axat pe menținerea sănătății corporale și mentale, așadar au apelat la remedii naturale care nu au dat niciodată greș. Printre remediile naturiste pentru diferite afecțiuni sau doar pentru o bună funcționalitate a creierului, se află și acest suc de Aronia.

Originară din America de Nord, Aronia a ajuns pe meleaguri europene în secolul XIX. Arbustul (Aronic) are proprietăți vindecătoare, iar acesta este motivul pentru care se numără printre plantele la mare căutare.

Aronia face parte din familia mărului, fructele fiind negre sau roșii. Solul optim pentru a dezvolta un astfel de arbust trebuie să fie neaparat umed, iar resistența sa se întinde până la -30 de grade Celsius.

Acest fruct se numără printre cele mai sănătoase din lume, oferă energie organismului, are antioxidanți și contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Printre numeroasele beneficii pe care le are Aronia, se numără și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale, înlăturând riscul de Alzheimer, reduce colesterolul, reduce riscul bolilor de inimă și ajută la o bună funcționare a creierului. Scorțișoara este considerată cel mai puternic antioxidant natural, urmată de Aronia.

Trecută prin mai multe teste de specialitate, unde a fost supusă la probe care să-i arate beneficiile, Aronia este un bun aliat împotriva înmulțirii și creșterii celulelor cancerigene.

Iată câteva beneficii pe care sucul de Aronia le are asupra organismului uman:

  • Scade nivelul zahărului din sânge, echilibrându-l, în ceea ce-i privește pe diabetici. Sucul de Aronia face parte din remediile naturale care luptă împotriva apariții acestei boli, dar și în menținerea nivelului glicemiei. Fibrele existente în aceste fructe previn creșterea glicemiei.
  • Funcțiile cognitive se îmbunătățesc semnificativ. Stresul cotidian și alți factori dăunători sănătății mentale își pun amprenta pe tot mai multe persoane, așadar Aronia are proprietăți benefice acțivității neuronale, întărind legăturile și reducând stresul. Împotriva demenței, al Alzheimer-ului și a distrugerii neuronilor poți opta pentru acest remediu natural!
  • Curele de detoxifiere decurg în mod diferit datorită vitaminelor și proprietăților Aroniei. Acest fruct are o concentrație ridicată de luteină și caroten – factori ce ajută la îmbunătățirea metabolismului. Datorită proprietăților antioxidante, curele de slăbire și detoxifiere pot decurge într-un mod natural.
  • Afecțiunile la nivelul stomacului, al ficatului, vezicii biliare și la sistemul digestiv pot fi tratate prin consumarea sucului de Aronie. Acesta luptă cu diferite boli, iar adoptarea unui stil de viață sănătos este esențial în această situație.
  • Hipertensiunea poate fi de asemenea tratată cu sucul de Aronia. Potasiu din compoziția acestui fruct ajută la relaxarea vaselor de sânge, iar tensiunea se va regla. Riscul de infarct se reduce considerabil, prin creșterea fluxului sanguin.
  • Pentru a lupta cu diferite boli, sistemul imunitar are nevoie de factori care să îl întărească, așadar sucul de Aronia este aliatul sistemului imunitar. Aronia are un conținut ridicat de Vitamina C, stimulând producerea de colagen și înmulțirea celulelor albe.

Doza zilnică esențială de suc de Aronia este de 50 ml, acesta având foarte multe vitamine. Se consumă în două doze de 25 ml, de obicei cu jumătate de oră înainte de masă.

0 Shares
You May Also Like