Sfaturi utile pentru incarcarea si intretinerea bateriei

Sfaturi utile pentru incarcarea si intretinerea bateriei

0 Shares
0
0
0

Prelungirea vietii bateriei este un subiect obositor: in permanenta bateria smartphone-ului sau a tabletei este goala – si intotdeauna cand aveti cea mai mare nevoie de ea. Vara pe plaja – fara priza in apropiere, este deranjant sa vedeti cum bateria ajunge rapid sub 50 de procente. Sau iarna dupa o zi la ski atunci cand trebuie sa sunati la un taxi, bateria poate sa nu va aute. Nu este de mirare ca multe articole se refera la incarcarea si descarcarea corecta a bateriei din telefon. Au aparut astfel si o serie de mituri despre baterii, pe care multi au tendinta de a le crede.

Cu conditia ca dispozitivul  sa utilizeze o baterie moderna de ioni de litiu, aceste sfaturi va vor ajuta sa prelungiti durata de viata a bateriei. Este foarte important ca fiecare persoana sa retina faptul ca bateriile trebuie sa fie originale la inlocuire. Spre exemplu, daca aveti nevoie de o baterie Huawei atunci produsul trebuie sa fie cel original.

Nu descarcati definitiv bateriile complet si nu reincarcati complet, pentru ca veti pune o tensiune uriasa asupra bateriei. Pastrati bateria permanent intr-o stare de incarcare intre 30 si 70%.

Nu reincarcati bateriile mai mult de de 70% si asteptati pana cand bateria a ajuns la o stare de incarcare redusa de maxim 30 de procente.

Nu reincarcati bateriile cu o stare de incarcare redusa mai mica de 30% pana la nivel full, si faceti incarcarea treptat. Incarcarea bateriilor la intervale regulate, dar lungi la perioade regulate, o data la doua saptamani sau o data pe luna este cea mai buna solutie.

Nu incarcati bateriile la temperaturi ridicate (valoare standard: peste 40 de grade Celsius), nu folositi si nu incarcati  bateriile la temperaturi extrem de scazute (valoare de ghidare: sub 10 grade Celsius). In general, nu aduceti bateriile reci de afara la caldura brusc pentru ca este posibil ca dispozitivul sa aiba de suferit foarte mult.

Indepartati bateriile pentru depozitare de pe dispozitive, pastrati bateria la rece la aproximativ 50 la suta din capacitatea de incarcare, neincarcate complet. Scoateti incarcatoarele dupa incarcare, nu permiteti incarcarea permanenta.

Bateriile foarte ieftine pot deteriora grav telefonul, ceea ce ne duce la sfatul de mai sus, si anume cumpararea bateriilor de cea mai buna calitate.

Aveti grija cu tehnologia de incarcare rapida: unii producatori precum Huawei, Oppo, Mediathek si Oneplus au propriile tehnologii de incarcare, care functioneaza doar cu accesoriile originale aprobate.

Cu cateva reguli simple, va veti bucura de mult timp bateria pe care o aveti. Daca nu o lasati sa se goleasca complet nu va fi necesar ca bateria sa se incarce complet, bateriile aproape goale sunt mai greu de incarcat si solicita mai mult tehnologia interioara. Exista sanse mai mari ca bateria sa se deterioreze.

Pentru a intelege de ce aceste sfaturi ajuta la obtinerea unei baterii sanatoase, este necesar sa aruncati o privire asupra tehnologiei bateriei si a procesului de incarcare efectiv. Fiecare baterie functioneaza similar atunci cand respecta aceeasi tehnologie sau aceleasi principii de incarcare, motiv pentru care atunci cand le intelegeti va este mai usor sa le folositi.

0 Shares
You May Also Like