Sfaturi-inainte-de-a-cumpara-mobilier-din-lemn
Sfaturi, inainte de a cumpara mobilier din lemn

Sfaturi, inainte de a cumpara mobilier din lemn

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-inainte-de-a-cumpara-mobilier-din-lemn

Inainte de a merge la cumparaturi pentru mobila din lemn, sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui si la care sa ai si un raspuns. Acest ghid te poate ajuta intr-o oarecare masura, sa cunosti bazele cumpararii unor astfel de articole din lemn.

Bugetul, tipul de lemn, metoda de constructie, finisarile si calitatea, toate ar trebui luate in considerare, inainte de a lua decizia finala despre ce piesa de mobilier sa cumperi. Mobila la comanda cea mai buna, se afla la cei de la MobilArts.ro.

Care este bugetul tau pentru piesele de mobilier din lemn?

Desi poate ca in cele din urma nu te vei tine strict de el, un buget pentru cumpararea mobilierului din lemn, reprezinta un ghid de inceput atunci cand pornesti la cumparaturi.

Daca esti o persoana care apreciaza in primul rand calitatea constructiei, lemnul fin si design-urile unice, ai putea fi tentat in acest caz, sa cheltuiesti ceva mai mult. Si poti decide in acelasi timp ca acest buget initial poate fi reajustat, in caz ca te-ai indragostit pur si simplu de o anume piesa de mobilier.

Dar, un buget te poate mentine pe linia de plutire, in asa fel incat sa nu cheltuiesti toti banii pe o singura piesa.

Unde va fi folosita respectiva piesa de mobilier?

Marimea si inaltimea piesei se vor potrivi spatiului tau? O masa enorma ar putea fi ideea ta despre un “dream dining room”, dar daca spatiul acolo este unul restrans, te poti limita la o masa ceva mai mica, care sa se potriveasca acelui loc, in asa fel incat sa existe suficient spatiu pentru a trece, mai ales daca ai si invitati.

In cazul meselor rotunde se exclud colturile si varfurile (acestea nu vor mai ocupa spatiu pentru ca nu exista), lasand mai mult loc pentru trecere.

Si piesele de mobilier gen sifoniere foarte mari sunt pretuite foarte mult pentru capacitatile extinse de stocare, cu toate astea nu vei vrea sa amplasezi un sifonier imens, intr-o camera ce dispune de un spatiu pentru maxim 2 sau 3 astfel de piese, pur si simplu nu vei mai avea pe unde sa treci sau in orice caz, camera respectiva va fi foarte aglomerata si nu va oferi confort pentru locuire, nici macar unul vizual.

Pe de alta parte, daca proprietatea ta este foarte mare, cu spatii largi si inalte, atunci micile piese de mobilier sunt de evitat.

Ce stil de decorare ti se potriveste, ce elemente de design iti plac mai mult?

Daca ti-ai gasit deja stilul potrivit de mobila, atunci felicitari! Totusi, proprietarii de case au inceput din ce in ce mai mult sa foloseasca asa numitul stil eclectic – adica mixarea mai multor stiluri – intr-o singura camera.

Piese de mobilier de diferite stiluri pot aparea impreuna ca si o “colectie” dand un aer elegant si extravagant incaperii. Cantareste-ti bine optiunile de stil, inainte de a te decide sa cumperi.

De asemenea, tine cont si de scopul final al camerei sau camerelor, unde vei vrea sa amplasezi acest mobilier. Nu poti pune de exemplu in camera copilului sau cel putin nu este recomandat, un mobilier clasic stil Rococo.

Aceasta camera trebuie sa emane bucurie si exuberanta vietii aflate la inceput, nu neaparat eleganta si seriozitatea pe care le emana o mobila clasica, de calitate.

0 Shares
You May Also Like