Painea consistenta este unul dintre alimentele de baza din aceasta tara. In acelasi timp, este unul dintre alimentele care se arunca cel mai mult. Indiferent daca s-a cumparat prea multa sau doar marginile lasate in urma – cantitati uriase de paine ajung in cosul de gunoi in fiecare an. Chiar si painea tare este un ingredient de bucatarie extrem de util, versatil!
Panificarea este una dintre cele mai atractive modalitati de rafinare a carnii sau acomponentelor vegetariene. Procedura corecta pentru un rezultat perfect are loc pe mai multe etape, care pot fi simplificate astazi cu semifabricate cu acelasi rezultat bun.
Snitelul prajit, cordonul bleu, pieptul de pui si crochetele de peste sunt inca bestsellerurile in cantinele scolare. Bucatile de pui prajite sunt pilotul lantului american de fast-food Kentucky Fried Chicken. Painea prajita este, de asemenea, populara in casa. Este mult mai usor de a cumpara pesmet Panko gata cumparat, deoarece scuteste orice cumparator de un efort in plus. Producatorii de convenienta si bucatarii gastronomici garanteaza o coacere bine aderenta, cu ajutorul pesmetului.
Acesta face ca mancarea sa aiba un exterior crocant, cu o aroma atractiva prajita si un interior tandru. Prin coacere, pesmetul devine galben auriu si aromat atunci cand este coapt, interiorul ramane protejat de caldura excesiva si este astfel gatit usor. Panificarea absoarbe multa grasime si tocmai asta o face atractiva.
Aproape orice mancare poate fi panificata: carne, legume (telina, ciuperci, conopida), branza (feta, branza de oaie si capra), peste si fructe de mare (polen, creveti, calamari, midii), burgeri si chiar carnati. Compania de condimente a publicat un grund pentru paine care contine o multime de informatii si sfaturi utile. Painea trebuie sa fie uscata, raspandita si sa contina suficient amidon, astfel incat painea sa fie crocanta dupa prajire. Pot fi combinate cu condimente, praf de copt si cereale.
Pesmetul facut din covrigi sau paine integrala este extravagant. Gustul special si efectele vizuale pot fi obtinute prin amestecarea painii cu nuci taiate felii, migdale, arahide sau fistic. Fulgi de nuca de cocos rasa sunt, de asemenea, potriviti, de exemplu pentru o directie asiatica. Daca este placut gustul deosebit de crocant, se pot folosi fulgi de porumb macinati grosier.
Cu boabe, se folosesc in principal fulgi de susan, in sau seminte de ovaz sau quinoa foarte moderna. La fel ca nucile, dau painii prajite caracterul sau propriu. Branza tare rasa (de exemplu, Sbrinz) asigura, de asemenea, o crusta placuta si un gust picant. Pesmetul si amestecurile de condimente sunt de asemenea disponibile in magazinele online si de specialitate.
Pentru deserturi precum galuste cu prune sau alte fructe, pesmetul se prajeste in unt cu nuci macinate, scortisoara, zahar etc. pana cand este crocant. Pesmetul ar absorbi prea multa grasime si ar avea un gust lipicios. Se foloseste pentru prepararea carnii, pestelui si altor alimente prajite, pentru a lega umpluturile si altele asemenea.
La coacere, pesmetul poate fi folosit pentru a impiedica prajitura sa se lipeasca in tigaie. Procesul este numit „destramare”. Forma este frecata cu grasime, pesmet presarat si intins uniform. Ceea ce nu se lipeste este eliminat din nou.