Sase lucruri de stiut despre alegerea pantofilor pentru copiii mici

Sase lucruri de stiut despre alegerea pantofilor pentru copiii mici

0 Shares
0
0
0

Primii pasi ai bebelusului marcheaza un moment emotionant, el fiind de fapt primul pas catre explorarea unei lumi noi. De asemenea, inseamna ca bebelusul tau este pregatit pentru prima pereche de incaltari pentru mers.

Iata de ce ar trebui tinut cont atunci cand alegem prima pereche de pantofi pentru un copil.

Pantofii trebuie sa fie flexibili

Inainte de orice, prima pereche de pantofi pentru un copil trebuie sa fie flexibila. Este important sa evitati incaltamintea rigida care ar putea impiedica dezvoltarea picioarelor. Cautati incaltaminte usoara, confectionata din materiale naturale si care permit piciorului sa respire.

Nu trebuie sa cheltuiti multi bani

Nu este necesar sa cumparati incaltaminte foarte scumpa pentru copii. Recomandat este ca pantofii sa fie de calitate superioara si potriviti pentru buna dezvoltarea a piciorului si mersului copilului, si nu sa poare o anumita marca.

Masurati cu atentie piciorul copilului

Doar intr-o lume ideala parintii vor stii cu exactitate masura piciorului copilului pentru fiecare pereche de pantofi. In primii doi ani, copiii au talpa piciorului aproape plata, arcada formandu-se mult mai tarziu.

Acest lucru poate afecta modul in care pantofii se potrivesc. Cel mai bine ar fi sa apelati la un profesionist care sa masoare talpa piciorului copilului. Daca nu se poate, masurati cu atentie piciorusul, pe lungime (din varful degetului mare pana in calcai), dar si pe latime. Si nu uitati de spatiul pentru crestere, adica 5 mm in plus.

Pentru a verifica daca pantofii sunt potriviti ca marime, verificati prin presare cat spatiu ramane intre varful degetelor si varful pantofilor. Mai mult, dupa primele minute de purtare, verificati daca au aparut urme rosii pe picioruse – daca ele sunt prezente, inseamna ca pantofii nu sunt potriviti si nici confortabili.

Incaltaminte de tranzitie pentru alergat

Cand copilul devine foarte activ si pricipala lui activitate este alergatul (de obicei in jurul varstei de patru sau cinci ani) el are nevoie de pantofiori foarte flexibili si comozi. Acest lucru este important, cu atat mai mult cu cat acum incepe sa se definitiveze forma arcului piciorului.

Foarte potrivita pentru aceasta perioada este o pereche de pantofi Olympie. Acestia, datorita faptului ca sunt bine fixati pe picior cu barete tip arici si sireturi, au talpa antiderapanta si foarte flexibila, sunt realizati din piele de cea mai buna calitate, reprezinta pantofiorul ideal pentru orice copil de patru ani.

Copiii cresc repede

Piciorul unui copil creste in medie cu trei sferturi sau chiar o marime la fiecare trei sau patru luni. De aceea se recomanda sa verificati trimestrial pantofii micutului – vedeti daca mai sunt masura potrivita si daca prezinta urme de uzura, atat pe exterior cat si pe interior.

Evitati sa ii dati copilului pantofi secondhand

Fiecare copil are o forma unica a talpii, dar si un mers unic. Pantofii pe care ii poarta se vor modela usor dupa forma si mersul lui, asa ca ei nu se vor mai portivit pentru un alt copil.

Daca nu vreti sa ii puneti in pericol buna dezvoltare a piciorusului, nu ii oferiti copilului incaltari care au fost modelate pe piciorul unui alt copil. Problemele de dezvoltare care pot aparea in acest mod il vor urmari intreaga viata, putand duce la o dezvoltare defectuoasa a piciorului.

0 Shares
You May Also Like