Placile de indreptat si creponat parul – ce ar trebui sa stii

0 Shares
0
0
0

Pe piata exista o varietate de placi de indreptat si creponat parul si poate fi dificil pentru tine sa alegi modelul potrivit cu tipul tau de par. Ele pot fi din ceramica, titan sau sticla si apar intrebari legate de rezistenta lor in timp, dar si de modul in care interactioneaza cu firul de par.

Daca ai cateva cunostinte despre densitatea, tipul si textura parului tau si vei tine cont si de ghidul de mai jos, iti va fi usor sa alegi placa potrivita pentru parul tau.

Placa de ceramica

Placa de ceramica pentru indreptat sau creponat parul este favorita saloanelor de infrumusetare, fiind iubita de hair stylisti. Motivul este cat se poate de simplu – ceramica este materialul care conduce caldura in mod uniform, netezind sau creponand foarte eficient firul de par.

Placa de ceramica tinde sa se incalzeasca un pic mai lent decat celelalte modele, asa ca, daca nu te grabesti, ia in considerare aceasta optiune.

Un alt avantaj al placilor din ceramica este faptul ca nu se incing la fel de mult ca cele de titan. Dar, daca ai parul neregulat sau firul de par este mai gros, placa de ceramica s-ar putea sa nu fie alegerea potrivita.

Placa profesionala de creponat parul Klaime, 140-220 grade este ideala pentru mai multe tipuri de fire de par, ea avand si un raport calitate versus pret foarte bun.

Placa de titan

Titanul este cea mai buna alegere pentru firul de par gros sau cret. Acest lucru este justificat de faptul ca titanul conduce in mod eficient caldura, iar placile din titan tind sa fie mai calde decat cele din ceramica. Mai mult, spre deosebire de placile metalice ieftine, titanul conduce uniform caldura.

Deoarece placile din titan tind sa se incalzeasca foarte mult, se recomanda sa le folositi la reglarea minima a caldurii. Placa de titan pentru indreptat sau creponat parul, datorita faptului ca se incalzeste mai repede decat alte modele, este ideala pentru coafuri rapide si un stil de viata energic si aglomerat.

Placa cu turmalina

Turmalina este o piatra pretioasa care produce ioni negativi, contracarand ionii pozitivi care duc la dezordinea parului – onduleuri rebele si frizz. Unele placi de turmalina sunt acoperite cu ceramica.

Acestea sunt sigure pentru a fi utilizate, chiar si atunci cand ceramica se uzeaza. Placile de indreptat si creponat parul cu turmalina sunt ideale pentru parul cu textura ondulata sau cu firul de par fin. Ele se incalzesc uniform si rapid, facand firul de par sa straluceasca.

Placa din sticla

Sticla ar putea suna ca o idee interesanta pentru a fi folosita ca material pentru o placa de indreptat si creponat parul, in special daca esti ingrijorat pentru deterioarerea firului de par la calduri excesive. Numai ca aceste modele de placi au o calitate mai scazuta.

Sticla nu conduce bine caldura ceea ce duce la o indreptare sau creponare inegala si ineficienta. Acest lcuru necesita insistarea utilizarii placii pe o portiune, ceea ce poate produce mai mulde daune firului de par.

0 Shares
You May Also Like