Pentru cine este indicat alpinismul utilitar?

0 Shares
0
0
0

In Romania exista mai multe firme care presteaza servicii alpinism utilitar, insa un lucru este cat se poate de sigur si anume ca alpinismul utilitar nu este o activitate pe care sa o poata desfasura toata lumea.

Alpinismul utilitar este o activitate care poate fi practicata doar de catre persoanele care au un curaj foarte mare, de catre persoanele care au si un mare simt al raspunderii, dar si o mobilitate in miscari de invidiat.

Este foarte important ca alpinistii utilitari sa indeplineasca toate aceste conditii dat fiind faptul ca acestia isi vor desfasura apoi activitatea pe diferite trepte de inaltime, pe constructii civile sau pe constructii industriale.

Acesta este fara doar si poate si motivul pentru care se considera ca alpinismul utilitar reprezinta una dintre cele mai periculoase activitati, chiar si atunci cand discutam despre profesionisti.

Asadar, alpinismul utilitar este una dintre cele mai periculoase meserii din lume, pentru ca in cazul in care alpinistul nu respecta cu strictete si profesionalism toate criteriile, acesta poate cadea in gol de la o foarte mare inaltime. Se poate spune ca pentru alpinistii utilitari a fost creata si expresia ca viata atarna ca un fir de ata.

Persoanele care isi doresc sa urmeze o cariera in acest domeniu de activitate trebuie sa stie ca pentru a deveni alpinisti utilitari, se incadreaza doar persoanele care au varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, dar si o stare de sanatate corespunzatoare, dar si aptitudini si capacitati neuro psihice verificate si testate in urma unui amanuntit control medical.

Cei care vor promova interviul de angajare pentru postul de alpinist utilitar trebuie sa stie ca in primele zile vor beneficia de instruire de specialitate, iar aici discutam atat despre instructaj de securitate a muncii.

Un alt aspect foarte important de precizat este acela ca un alpinist utilitar nu va lucra niciodata singur, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care aceasta munca este una cat se poate de periculoasa. Exista chiar si echipe de alpinisti utilitari care lucreaza cate 4 operatori.

In ceea ce priveste conditiile de lucru din acest domeniu de activitate, trebuie precizat ca acestea sunt foarte periculoase, tinand cont ca se lucreaza la inaltime.

Alpinistii utilitari lucreaza de regula la temperaturi mai mici chiar de zero grade si la temperaturi cu mult peste 35 de grade. Acestia sunt expusi chiar la soare, la vant si la umiditate. Exista zile de toamna in care alpinistii utilitari lucreaza chiar si in conditii de ceata.

Asadar, dupa cum se poate observa, alpinismul utilitar nu reprezinta o solutie pentru persoanele care isi doresc un loc de munca si care au rau de inaltime de exemplu. Alpinismul utilitar reprezinta cea mai buna solutie pentru toti cei care au nevoie de un loc de munca bine platit, si care prefera inaltimile.

Cei care ajung sa practice aceasta activitate pot fi foarte bucurosi pentru ca munca de alpinist utilitar este si bine platita, si nici nu este foarte complicata.

0 Shares
You May Also Like