Ochelari pentru sporturile pe partie

Ochelari pentru sporturile pe partie

0 Shares
0
0
0

La o inaltime foarte mare (peste 2000 de metri), stralucirea poate fi intensa, astfel ca merita sa va asigurati ca aveti lentile de culoare inchisa de culoare gri sau bruna de categoria 4.

La niveluri mai scazute depinde intr-adevar de conditiile: in conditii de lumina puternica, cu cer senin, gri sau maro (categoria 3), lentilele bune si polarizate vor contribui, de asemenea, la minimizarea stralucirii care reflecta suprafata pistei.

La altitudini mari, aerul este mai puternic decat la altitudini joase si filtreaza mai putin razele ultraviolete (UV). Reflexia soarelui pe zapada este mai stralucitoare si mai intensa, iar din acest motiv vederea dvs. poate avea de suferit in cazul in care schiati la altitudini mari.

Vantul poate face ca ochii dvs sa va intrerupa viziunea. Particulele de gheata pot intra in ochii dvs., precum si crengi si ramuri atunci cand schiati de exemplu printre copaci.

O pereche de ochelari sport cu protectie pentru radiatiile UVA, UVB va pot ajuta sa va protejati ochii de aceste pericole pe care in mod evident le veti intalni pe munte, facand astfel excursia dvs. mult mai placuta.

Atunci cand vreti sa va cumparati ochelari pentru sporturile practicate pe partie, trebuie sa tineti cont de formele de lentile ale ochelarilor de schi / snowboard.

Lentilele sunt de obicei cilindrice sau sferice, iar in cele ce urmeaza vom discuta despre ele.

Lentilele cilindrice: lentilele se curbeaza de la stanga la dreapta in ochi si fata, dar suprafata lentilei este verticala (intre nas si frunte). Ochelarii cu acest tip de lentile sunt pretuiti mai jos si functioneaza bine, dar flatuitatea poate cauza mai multa orbire si reduce usor vizibilitatea periferica.

Lentile sferice: Acesti ochelari se curbeaza deasupra ochilor si a fetei, dar curbeaza si pe verticala. Lentilele sferice curbate ofera o viziune periferica mai buna, mai putine distorsiuni si mai putine straluciri, dar costul acestora este mai mare.

Tot atunci cand discutam despre ochelari de schi si snowbord trebuie sa precizam ca atunci cand aerul cald din corpul dumneavoastra incalzeste aerul rece de la temperatura exterioara, condensul se poate forma si vederea dumneavoastra este compromisa. Ochelarii de protectie utilizeaza o varietate de abordari pentru a evita formarea de ceata.

Lentilele cu doua straturi se gasesc pe aproape toate ochelarii de protectie, si creeaza o bariera termica care este rezistenta la ceata.

Invelisurile anti-ceata sunt integrate in aproape toate lentilele de la mijlocul nivelului pana la cea superioara pentru a impiedica incetosarea.

Fantele de ventilatie: partea superioara, partea laterala si partea inferioara a ochelarilor sunt cheile pentru a ajuta la controlul ventilatiei.

Ventilatoare: Cateva ochelari de protectie de ultima generatie includ ventilatoare mici, actionate de baterii, care ajuta la dispersarea umiditatii.

Tot atunci cand vreti sa va cumparati ochelari pentru sporturile pe partie, ar fi indicat sa tineti cont de protectia ultra violet, dar si de alte caraceristici supliemntare ale acestora, precum lentile polarizate de exemplu, lentile interschimbabile, lentile fotochromice.

Atunci cand veti dori sa va alegeti o pereche de ochelari pentru partie, ar trebui sa accesati un magazin online, pentru ca acolo veti putea sa gasiti  toate accesoriile ideale pentru sporturile de iarna.

 

0 Shares
You May Also Like