Totul despre stiinta si tehnologie

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa aflii mai multe despre stiinta si tehnologie te invitam pe https://spinmag.org/.

Aparitia stiintei si tehnologiei a adus atatea progrese in intreaga lume. Este adevarat ca atunci cand nu exista nici o tehnologie, stramosii nostri si-au trait vietile si s-au bucurat de ele. Dar, conform argumentelor dintre technofili si tehnofobi, tehnofilii cred ca aparitia tehnologiei si a stiintei a adus mult mai multe valori lumii de azi.

Dar care ar fi argumentul de baza? Acest articol vine sa-i sustina pe tehnofili este sensul ca evalueaza marile parti ale stiintei si tehnologiei. Daca aceasta va fi o dezbatere, veti avea mai multe puncte in sprijinul binelui pe care aceasta dezvoltare l-a facut lumii sau nu?

Dar ce sunt Stiinta si tehnologia? Stiinta este activitatea intelectuala si practica care cuprinde studiul sistematic al structurii si comportamentului lumii fizice si naturale prin observare si experimentare (Oxford Advanced Learners Dictionary, Editia a Xa). Este examinarea intelegerii lumii naturale.

Tehnologia este aplicarea cunostintelor stiintifice in scopuri practice (Oxford Advanced Learners Dictionary). Este vorba de utilizarea resurselor puse la dispozitie prin natura pentru a promova si a face schimbari.

Cuvintele “stiinta” si “tehnologie” sunt folosite interschimbabil. Deci, acolo unde exista stiinta, tehnologia poate fi folosita. De fapt, fara stiinta, nu va exista o tehnologie si viceversa.

Prin urmare, in aceasta piesa, cuvintele care vor fi utilizate in mod obisnuit pentru a transmite informatii despre aceste domenii sunt ambele, dar nu este o crima daca se foloseste numai unul din cele doua.

Importanta stiintei si tehnologiei in educatie

In trecut, cand nu exista progres tehnologic, educatia era, de obicei, dificil de accesat si de inteles. Astazi, oamenii se pot educa chiar si acasa, fara sa mearga la o cladire numita universitate sau colegiu pentru a-si colecta certificatele. Invatarea la distanta a facut posibila acest lucru.

Folosirea calculatoarelor, a tablourilor de bord moderne si a altor resurse a facut educatia mai interesanta. Profesorii si lectorii isi gasesc acum interesul atunci cand fac videoclipuri cu ceea ce vor invata elevii si vor transmite informatiile cu mai putin stres.

S-au efectuat calcule matematice folosind capul. Ele necesita uneori mult timp pentru a calcula. Elevii isi sparg creierul inainte de a primi raspunsurile de care au nevoie pentru problemele lor.

In lumea moderna, cand stiinta si tehnologia se dezvolta rapid, studentii pot pune cu usurinta raspunsuri la o serie de calcule intr-un minut, cu ajutorul calculatorului stiintific.

Importanta stiintei si tehnologiei in sectorul bancar

Puterea stiintei si tehnologiei din departamentul bancar nu poate fi subliniata in nici un fel. Utilizarea masinilor de numarare a banilor, a monitoarelor, a bancomatelor, a calculatoarelor, a bancilor electronice, a stilourilor si a cartilor sunt toate produsele stiintei si tehnologiei. De fapt, fara stiinta si tehnologie, sistemul bancar modern nu va reusi in nici un fel.

Soiurile moderne de culturi si animale sunt toate posibile datorita studiului stiintific realizat de oamenii de stiinta. Astazi, exista mai multe produse agricole economice si recomandabile din intreaga lume care sunt posibile prin stiinta.

Importanta stiintei si tehnologiei in marketing

Marketingul timpului modern a trecut granita vanzarilor limitate intr-o societate. Cu ajutorul telefoanelor, comerciantii pot apela un dealer din alte parti ale lumii pentru a le livra bunuri.

Utilizarea navelor pentru transportul unei multimi de bunuri de la o locatie la alta nu este nemaiauzita. Oamenii pot transmite acum o multime de bunuri de la o tara la alta, ceea ce nu se poate face prin procesul manual. Este o valoare foarte importanta pe care tehnologia o adauga sectorului de marketing.

0 Shares
You May Also Like