Noul-concept-hibrid-al-celor-de-la-Audi-A3-E-Tron
Noul concept hibrid al celor de la Audi – A3 E-Tron

Noul concept hibrid al celor de la Audi – A3 E-Tron

0 Shares
0
0
0

Noul-concept-hibrid-al-celor-de-la-Audi-A3-E-TronIn introducere vreau sa va spun cateva cuvinte despre navigatii-dedicate.ro , un site specializat in multimedia auto , ce pune la dispozitia clientilor o gama variata de sisteme de navigatie Passat , si nu numai , Dvd Auto , Dvd Dedicat , sisteme Gps multimedia si tv tunere auto pentru o gama variata de autoturisme, la cele mai bune preturi de pe piata . Pentru mai multe informatii si pentru super ofertele la navigatie cd audi a1 , va invit sa accesati www.navigatii-dedicate.ro .

Prezentat in cadrul Salonul Auto de la Geneva , noul concept hibrid Audi A3 E-Tron SportBack este raspunsul pe care constructorul german vrea sa il dea compatriotilor de la BMW , care la randul lor au lansat pe piata cateva modele hibride .

A3 E-Tron este in realitate un model deja existent care a suferit modificari serioase , devenind astfel un autoturism all-electric cu un pret de temut pentru celelalte masini pe benzina , motorina sau gaz .

Sub capota acestui nou model sta la loc de cinste un motor pe benzina VAG de 1.4 litri si 150 CP ( 110 kW ) si unul electric cu 102 CP ( 86 kW ) pus in miscare de o cutie automata de viteze cu dublu ambreaj . Din toate aceste ingrediente se obtine o putere de 204 CP , si nu 252 CP ( 150+102) dupa cum va asteptati , si un cuplu motor de 350 Nm ( transmisia puntii fata ) . Un sistem dual construit in jurul unitatii de pe benzina cu 10 CP mai puternic decat modelul A3 cu propulsie clasica si sistem de decuplare a cilindrilor Cylinder on demand .

Deoarece in cazul sistemelor hibride matemtica nu functioneaza intocmai puterea totala a sistemului de motorizare este 204 CP , altfel spus puterea totala a sistemului de motorizare nu se calculeaza prin insumarea puterii unitatilor .

Acest concept poate fi utilizat atat pe benzina , cat si electric sau in varianta hibrida . Daca adunam puterea motorului pe benzina cu cea a motorului electric se obtine o putere ce propulseaza masina de la 0 la 100 km/h in doar 7.6 secunde si atinge o viteza maxima de 222 km/h . In varianta electrica , autoturismul se poate deplasa 50 de km la o viteza de maxim 130 km/h .

Cifrele care desemneaza puterea si cuplul motor ale acestui sportback sunt aceleasi cu ale unui TFSI de 2000 cmc , insa la capitolul consum cifrele sunt de-a dreptul impresionante , 1.5 litri la 100 de km si emisii de CO2 de numai 35 g/km .

Design-ul este realizat dupa sloganul ‘’calitate fara compromisuri’’ . Un interior ergonomic in care predomina culoarea gri Wolken iar cusaturile in contrast accentueaza forma scaunelor sport S .

La exterior constructorul ne prezinta un design progresiv intr-o nuanta rosu Milano , ce pune in evidenta latura sportiva a sportback-ului . O alta trasatura specifica e-tron este profilul tridimensional al grilei singleframe si a grilelor prizelor de aer care prezinta o serie de bare orizontale cromate . Un alt detaliu , care intregeste tot acest peisaj , este bara din spate cu un nou difuzor de aer .

Autoturismul vine la pachet cu doua perechi de jante cu un design total nou , numit e-tron-design , cu 15 spite care te duc cu gandul la paletele turbinelor.
A3 E-Tron SportBack a intra in productia de serie in vara anului 2014 si va avea un pret de 35.000 Euro .

Alte stiri actuale :

1. Audi R8 V10 preparat de XXX-Performance
2. Audi SQ5 si RSQ5
3. Audi va fi primul constructor care va oferi internet 4G în ma?in?
4. Ferrari 458 Scuderia, lansat la Frankfurt 2013?
5. Ford Fiesta 1.0 EcoBoost este “Ma?ina Anului 2013 pentru Femei”
6. DTM – Doua Audi RS5 DTM in prima linie a grilei de la Moscova
7. Kia cee’d GT la Salonul Auto Maritimo 2013

0 Shares
You May Also Like