La-ce-folosim-galeriile-pentru-perdele
La ce folosim galeriile pentru perdele?

La ce folosim galeriile pentru perdele?

0 Shares
0
0
0

La-ce-folosim-galeriile-pentru-perdeleCu totii am cumparat cel putin o perdea la viata noastra, fie ca a fost pentru noi, adica pentru locuinta noastra, sau pentru a altora. Cert este ca avem idee despre rolul in sine al unei perdele, insa din ce in ce mai multi cunoscuti au uitat ce reprezinta niste aparent banale galerii perdele.

Daca, asa cum spuneam, ochiometric, ne pricepem sa spunem care perdea se potriveste mai buna unei anumite incaperi din casa noastra, ori din ce material este ea confectionata, oamenii stiu sa zica mult prea putine lucruri despre o galerie perdele.

Unii ar spune ca exista galerii perdele din lemn sau galerii perdele din fier forjat si cam atat. Cu toate astea insa, lucrurile nu stau deloc asa, realitatea fiind mult mai complexa decat o astfel de gandire profana, simplista.

Daca o perdea se poate cumpara si ajusta pe parcurs, nu la fel este si cu o galerie de perdea, caci, mai intai de achizitionarea propriu-zisa, acasa, in locul unde urmeaza sa fie instalata, trebuie efectuate masuratori, asa ca aproximarea nu e tocmai indicata, mai ales cand este facuta de un nespecialist.

Mai apoi, trebuie gandit si material sau, caci este foarte important pentru pasul urmator: montare galerii perdele. Daca materialul din care este confectionata galeria pentru perdele e unul mult prea dur, el nu va permite o patrundere absolut necesara pentru o mai buna fixare a perdelelor in perete.

Totusi, daca aveti parte de galerii perdele pe sine, atunci veti fi scutit de efotul fizic aferent lucrului cu bormasina, plus a strangerii mizeriei ulterioare, rezultate in urma gauririi peretilor. In orice caz, e bine sa aveti, cel putin in linii mari, cat de cat, un plan in legatura cu ce si pe ce va veti agata perdeaua in camera.

In functie de modelul de perdea ales, e recomandat sa va ganditi sa alegeti o galerie perdele pe masura primeia. De ce ?! Pentru ca exista riscul sa vi se desprinda perdeaua si sa va treziti cu ea in moalele capului exact atunci cand v-ati fi asteptat mai putin.

Desi pare amuzant sa vizualizezi o astfel de scena, nu e deloc asa, mai ales cand tu esti „victima”, iar cucuiele ulterioare stau drept marturie ca martori muti ai impactului dureros. Asadar, asigurati-va ca veti cumpara galerii perdele suficient de solide pentru a putea rezista la presiunea exercitata de perdea, in conditiile in care, in zilele noastre, perdelel sunt de tot felul de soiuri, deci nu sunt la fel de usoare precum cele clasice, din material transparent, de regula matase naturala, deci usoare.

Asadar, luati in considerare nu doar materialul din care e facuta perdeaua, ci si forma acesteia, caci daca ea este mai lunga, trebuie sa montati totodata si galeria pentru perdea mai sus. In plus, daca ea dispune de un sistem complicat de actionare, atunci trebuie sa sincronizati si galeria cu modul de glisare al perdelei.

Astfel, puteti foarte usor observa ca alegerea din mai multe galerii perdele nu este una tocmai usoara, insa nu trebuie sa va panicati caci, la urma urmei, nu este fizica cuantica si nici cine stie ce filozofie greu de dus la bun sfarsit.

Pentru mai multe idei in legatura cu folosirea galeriilor pentru perdele, puteti accesa Renovat.ro, un  forum de amenajari interioare cu multe sfaturi utile.

0 Shares
You May Also Like