Instrumente de web design care va pot fi de folos

0 Shares
0
0
0

In cazul in care sunteti web designer si lucrati ca freelancer, mai mult ca sigur aveti nevoie sa utilizati mai multe instrumente de web design, asa ca in cele ce urmeaza vom face o lista a unor web design tools care ar putea sa va fie de ajutor.

CodePen Projects sau Proiectoarele CodePen este o comunitate fondata in anul 2012 de catre Alex Vazquez, Tim Sabat si Chris Coyuer si a devenit cea mai mare si cea mai vie comunitate a web-ului pentru testarea si prezentarea fragmentelor de cod HTML, CSS si JavaScript.

In ultimii cinci ani, functioneaza atat ca un editor de cod online, cat si ca un mediu de invatare open-source, in care dezvoltatorii pot crea fragmente de cod (“stilouri”), le testeaza si primesc feedback.

Mai recent, CodePen a facut un alt salt inainte prin lansarea propriilor IDE (Integrated Development Environment), Proiecte CodePen, care va permit sa construiti site-uri in browser-ul dvs.

Puteti sa glisati si sa aruncati fisierele site-urilor web, sa le organizati in file si sa previzualizati site-ul pe masura ce il construiti. Exista sabloane care va ajuta sa creati mai rapid site-uri daca va doriti acest lucru, precum si instrumente integrate de depanare.

Retineti ca, desi functioneaza in mod similar cu Editorul de pixuri, Proiectele CodePen nu il inlocuiesc pe acesta din urma, ci se afla langa el.

Un alt instrument de care mai mult ca sigur veti avea nevoie este Bootstrap, care nu este cu siguranta un instrument nou. Dar a revolutionat dezvoltarea si nu exista nici un dubiu ca, cadrul omniprezent va continua sa modeleze modul in care construim chestii pe web. Fiecare actualizare aduce, de asemenea, o revizuire completa a instrumentului.

Nici o lista de instrumente de dezvoltare web nu ar fi completa fara cel putin un instrument de accesibilitate. Accesibilitatea este unul din acele aspecte ale designului si dezvoltarii adesea neglijate, insa ally.js il poate simplifica.

Acum un produs stabil, ally.js este o biblioteca JS care va ofera un control deosebit asupra elementelor focalizabile si non-focalizabile.

De exemplu, utilizand API-ul sau puteti preveni focalizarea elementelor din afara ferestrei modale pana la inchiderea modalului. De asemenea, puteti afla exact ce elemente sunt focalizabile sau tabbabile si identificati modificarile focalizarii in interiorul umbrei DOM.

Doua alte caracteristici puternice sunt capacitatea de a determina in ce mod s-a schimbat focalizarea (tastatura, mouse etc.) si cand un element este focalizabil si vizibil fizic pe ecran (acest lucru poate ajuta la evitarea derularii paginii).

Holograma este un instrument all-in-one pentru crearea WebVR. Aceasta aplicatie gratuita pentru desktop nu necesita cunostinte de codare anterioare, iar integrarea sa locala Google Blocks va permite sa jucati cu o multime de obiecte 3D gratuite chiar de pe lilieci.

Quill este facturat ca un editor de text bogat WYSIWYG “pentru web-ul modern”. Exista o multime de contexte diferite in aplicatiile in care este nevoie de un editor de text imbogatit, deci nu este de mirare ca Quill a explodat in popularitate inca de la lansarea versiunii beta beta la mijlocul anului 2016.

Acum, un produs stabil, Quill va permite sa convertiti un element de baza div intr-un editor puternic de text imbogatit cu cateva linii de JavaScript:

Dar cele mai puternice caracteristici din Quill sunt flexibilitatea si extensibilitatea prin intermediul modulelor si a unui puternic API.

Quill ofera teme si module care includ bara de instrumente, tastatura, clipboard si istoric. Puteti incerca sa conduceti multe dintre aceste caracteristici in terenul de joc Quill. Daca doriti sa utilizati functiiele sale avansate, este necesar sa cititi documentatia.

SVGito este o aplicatie web gratuita de care mai mult ca sigur veti avea nevoie si care va curata fisierele SVG, pentru a va salva deranjul de a le edita manual.

Creat de Peter Nowell, aceasta aplicatie micuta optima va optimizeaza automat SVG-urile la o simpla atingere a unui buton si va reduce in mod tipic dimensiunea si complexitatea acestora, fara a schimba aspectul de pe ecran.

0 Shares
You May Also Like