Hotelul-de-Gheata-de-la-Balea-Lac-o-premiera-in-Europa-de-Est
Hotelul de Gheata de la Balea Lac- o premiera in Europa de Est

Hotelul de Gheata de la Balea Lac- o premiera in Europa de Est

0 Shares
0
0
0

Hotelul-de-Gheata-de-la-Balea-Lac-o-premiera-in-Europa-de-EstHotelul de Gheata de la Balea Lac a fost deschis pentru prima data in anul 2005, iar incepand cu acest an se reconstruieste annual din blocurile uriase de gheata din Lacul Balea pentru a forma o unitate de cazare unica in Europa de Est.

Fiind o aparitia inedita in turismul romanesc si nu numai, Hotelul de Gheata de la Balea Lac beneficiaza in fiecare an de o structura diferita, care se poate observa din arhitectura si decorul camerelor, a barului de gheata si a restaurantului.

Turistii care doresc sa se bucure de mai multa intimitate se pot retrage in complexul de igloo-uri ce se afla situate in apropiere de hotel, iar langa hotel se afla Biserica de Gheata, deschisa incepand cu luna ianuarie.

Astfel, in fiecare an Hotelul de Gheata de la Balea Lac este reconstruit respectand o tematica in functie de care vor fi decorate camerele. Paturile de care dispun camerele sunt realizate din gheata si sunt acoperite cu saltele, paturi groase si blanuri. Din cauza faptului ca temperatura in hotel este cuprinsa intre -2 si 2 grade Celsius, turistii primesc si saci de dormit.

In anul 2005 Hotelul de Gheata de la Balea Lac a avut o forma circulara si a oferit cazare in 8 camere duble, beneficiind de un bar si un restaurant. Datorita impactului urias pe care l-a avut asupra turistilor, a fost vizitat de aproximativ 3.000 de turisti din tara si din strainatate.

Astazi Hotelul de Gheata de la Balea Lac este compus alaturi de un Ice Bar, Ice Restaurant, de Biserica de Gheata si de Winter Park, acesta din urma fiind destinat iubitorilor de schi si Snowboard.

Fiind o aparitie inovatoare in turismul romanesc, Hotelul de Gheata de la Balea Lac a atras atat atentia turistilor, cat si cea a mass-mediei romanesti si internationale, motiv pentru care au fost realizate numeroase reportaje difuzate apoi in intreaga lume. Totodata, acesta a gazduit recitaluri, videoclipuri, emisiuni sau sedinte foto.

Devenind mult mai cunoscut astazi, numarul vizitatorilor a crescut de la 3.000 la 8.000 in fiecare sezon, iar odata cu el a fost posibila si cresterea popularitatii Muntilor Fagaras. La Ice Bar turistii pot servi o gama diversificata de bauturi, in pahare cioplite din gheata. Pentru cei care doresc sa se incalzeasca, se poate servi vin fiert cu scortisoara sau ceai negru.

La Ice Restaurant turistii pot servi specialitati culinare delicioase, din bucataria transilvaneana, ce sunt pregatite la Cabana Balea si aduse de un personal specializat la Ice Restaurant. Preparatele se vor servi la o masa construita din gheata, pe farfurii de gheata.

Odata aflati la Hotelul de Gheata de la Balea Lac, este o mare pierdere sa nu vizitati si Biserica de Gheata, construita dupa arhitectura unei biserici vechi din localitatea Malancrav, situata in judetul Sibiu. Indiferent de religie, puteti vizita aceasta biserica pentru a trai o experienta unica.

Astfel, Hotelul de Gheata de la Balea Lac este o locatie cu totul deosebita, astfel incat atat pentru a petrece o noapte aici, a servi cina sau macar pentru a-l vizita, veti simti ca va aflati printre nori si veti trai momente cu totul unice.

0 Shares
You May Also Like