separator hidrocarburi

Ghid de prevenire a poluarii pentru service-uri si ateliere de dezmembrari

0 Shares
0
0
0

Toate recomandarile de mai jos sunt concentrate pe riscurile pentru mediu specifice activitatilor de pregatire si de intretinere a masinilor. Este important ca fiecare persoana care detine un service sa tina cont de toate acestea astfel incat sa evite amenzile ulterioare. Utilizarea unui separator hidrocarburi de foarte buna calitate este solutia ideala pentru un mediu sanatos si pentru ape deloc poluate.

Garajele si centrele de servicii fac o serie de operatiuni si procese care au tot potentialul de a afecta mediul. Ele includ depanarea si curatarea masinilor, depozitarea, utilizarea si eliminarea lichidelor poluante, precum uleiurile, vopselelele, solventii, antigelul sau alti aditivi pentru racire, lichidele de frana si deseurile solide. Filtrele de ulei, sistemele de evacuare, bateriile si anvelopele sunt de asemenea considerate poluanti.

Daca scurgerea nu este aleasa si facuta corect, deseurile sunt gestionate necorespunzator si rocedurile de control si de deversare nu sunt puse in aplicare este posibil ca mediul sa fie afectat grav. Din acest motiv recomandarea noastra este sa iti cumperi cel mai bun separator din marketplace.

Trebuie sa se pastreze la dispozitie un plan precis de drenare a amplasamentului. Toate garajele ar trebui sa aiba un separator de ulei instalat pe sistemul de scurgere a apei de suprafata. Separatoarele trebuie inspectate si curatate in mod regulat, dupa cum este necesar. Pastrati un registru de inspectii si curatare.

Lacurile de apa de suprafata si capacele de scurgere ar trebui sa fie codate color, folosind albastru pentru sistemele de apa de suprafata si rosu pentru deseuri. Apa de suprafata curata si necontaminata trebuie sa se deverseze direct in sistemul de apa de suprafata in aval de orice separator de ulei. Tuburile de scurgere pentru apa de suprafata ar trebui sa fie conectate direct la sistemul de apa de suprafata folosind scurgeri sigilate, de intrare laterala sau puncte de scurgere directe, in loc de eliminarea apei prin zone cu gratar deschis.

Toate descarcarile de apa contaminata de la curatarea vehiculelor si a componentelor, bazinele de spalare si compresoare trebuie eliminata prin intermediul separatorului. Aceste ape nu trebuie sa ajunga nefiltrate in apa de suprafata. Este foarte important sa se tina cont de acest aspect. Doar asa mediul nu va fi poluat si va fi conservat mult mai bine.

Fiecare posesor de atelier auto sau de garaj care manevreaza deseurile, ar trebui sa aiba un astfel de separator pentru a tine toate hidrocarburile departe de panza freatica. Odata ajunse in apa, aceste substante nocive pot distruge mediul si vor afecta toate vietuitoarele din zona sau plantele.

Firmele care nu acorda suficienta atentie acestor poluanti si aleg sa le deverseze in mod iresponsabil in ape sau in rauri, pot primi amenzi serioase de la comisiile de mediu si de la institutiile abilitate. Numeroase legi si reglementari trateaza hidrocaburile cu foarte mare atentie, evitand astfel ca proprietarii de firme sa isi deverseze deseurile oriunde. Cu ajutorul separatoarelor foarte bine intretinute, niciun fel de poluant nu va ajunge in apa sau in mediu.

0 Shares
You May Also Like