Exercitiile fizice si fizioterapia

Exercitiile fizice si fizioterapia

0 Shares
0
0
0

In fizioterapie, un program de exercitii fizice va fi in mod inevitabil parte a planului de tratament. Exercitiile s-au dovedit a fi o modalitate extrem de importanta in gestionarea multor afectiuni musculo-scheletice. Noi va recomandam fizioterapie Otopeni.

Un program detaliat si personalizat, dezvoltat de fizioterapeutul dumneavoastra, va ajuta la atingerea obiectivelor potrivite si la prevenirea leziunilor. Acesta ar trebui sa includa diferite tipuri de exercitii orientate spre deficientele observate in starea dumneavoastra specifica.

De asemenea, asigurati-va ca utilizati parametrii de exercitiu corecti (numarul de seturi / repetari, de cate ori pe zi / saptamana, durata, ritmul, nivelul de rezistenta). Fizioterapeutul va va invata cum sa efectuati fiecare dintre aceste exercitii si va veti asigura ca progresul se face in mod corespunzator.

Exercitiile de mobilitate au doua obiective: lubrifierea suprafetelor articulate si cresterea sau mentinerea gamei de miscari. Aceasta este o miscare repetata a unui segment al corpului pana la amplitudinea maxima permisa.

Exercitiile de intindere se fac pentru a imbunatati flexibilitatea. Scopul este de a elimina rigidizarea muschilor in cauza aplicand metoda in care muschiul se intinde. Pentru ca aceste exercitii sa fie eficiente, trebuie sa se adopte o aliniere buna a segmentelor corpului implicat prin corectarea compensatiilor. De asemenea, este important sa exhalezi bine sa ajuti relaxarea musculara si, astfel, sa minimalizati rezistenta acesteia. Pozitiile de intindere sunt mentinute mult timp si pentru un numar mic de repetari.

Exercitiile de intarire pot imbunatati forta, rezistenta sau puterea musculara. Acestea pot fi adresate la doua tipuri diferite de muschi: mobilizarea muschilor sau a stabilizatorilor. Armarea poate fi facuta fara sarcina (fara maini) sau cu gantere, benzi elastice, sisteme de scripeti, greutate corporala etc.

Exercitiile de proprioceptie sunt indicate atunci cand exista o scadere a abilitatii de a sti unde este corpul in spatiu (pozitia) sau cum se misca corpul in spatiu (miscare). De exemplu, practica echilibrului pe un picior cu progresie imbunatateste directia pozitiei membrelor inferioare. Un exercitiu in care trebuie sa trasezi literele alfabetului la desenate din miscarile proprii ar putea fi recomandat pentru a imbunatati directia de miscare.

Exercitiile functionale sunt prescrise pentru a provoca o miscare a vietii de zi cu zi in regiunea in care aveti dificultati. Daca este indicat, fizioterapeutul va poate cere sa practicati o miscare specifica pe care sa o efectuati la locul de munca, acasa sau la sala de sport.

Exercitiile cardio-vasculare, cum ar fi ciclismul stationar, mersul pe jos, alergarea, bicicleta de camera si inotul, sunt indicate pentru a va recastiga nivelul de efort anterior. Yoga este, de asemenea, o activitate care duce la sanatatea cardiovasculara, precum si flexibilitate, forta, mobilitate si proprioceptie.

Una din cele mai importante recomandari ale noastre este faptul ca nu trebuie sa faceti toate aceste exercitii singuri oricat de simplu ar putea parea.

Sa luam de exemplu yoga, daca nu stiti ce sa faceti si cum sa faceti puteti retine un detaliu si anume faptul ca yoga are nevoie de multa practica si ca nu e suficient sa cititi in carti ca sa va dati seama ce trebuie sa faceti. Aceasta specializare este dezvoltata timp de ani buni si de aceea va recomandam sa mergeti la un centru specializa.t

0 Shares
You May Also Like